Ispiši ovu stranicu

Održana 8. smotra svatovskih zaprega i jahača Zlatna potkova 2019

Smotra svatovskih zaprega i jahača Smotra svatovskih zaprega i jahača Foto: Valerija Lozančić

 Konjogojska udruga Potkova iz Vukovara po osmi je puta organizirala manifestaciju Zlatna potkova 2019.  Riječ je o smotri svatovskih zaprega i jahača na kojoj svake godine sudjeluju članovi konjogojskih udruga iz cijele Slavonije i Baranje.

-Konjogojska udruga Potkova želi očuvati i održati slavonsku tradiciju i običaje u svome gradu, a ovdje je danas s nama 14 zaprega iz cijele Slavonije i Baranje - rekao je predsjednik Konjogojske udruga Potkova iz Vukovara Damir Zetović.

Potporu ovoj tradicionalnoj manifestaciji daje i pokrovitelj Grad Vukovar.
-Njegovanje tradicijske kulture naših bogatih slavonskih običaja, kojima se trebamo ponositi, svakako podržavamo kroz naše projekte i programe, ali i na sve druge načine. Svjedoci smo danas ovog bogatstva na jednome mjestu. Ovo je jedna posebna tradicija i vrlo sam zadovoljan što manifestacija raste iz godine u godinu – rekao je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Raspjevana je povorka prošla gradskim ulicama i pokazala svu ljepotu i raskoš slavonskih nošnji i konja, a potom  je održan izbor najljepših zaprega i jahača kojima su dodijeljeni pehari. U natjecateljskome dijelu održane su utakmice zaprega i tekličko jahanje.

Pročitano 1037 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić