Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Javna rasprava o Prijedlogu 2. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Vinkovaca

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Vinkovaca objavio je Javnu raspravu o Prijedlogu 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Vinkovaca.

Riječ je o postupku koji traje devet dana, od 1. do 9. kolovoza, a sastoji se od javnog izlaganja i javnog uvida.

Važni razlozi za pokretanje 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Vinkovaca su: zahtjevi vlasnika katastarskih čestica s katastarskog područja grada Vinkovaca, nove potrebe u gospodarstvu i ostvarenje preduvjeta za investicijske zahvate, izgradnja suvremene infrastrukture koja otvara mogućnosti gospodarskom, društvenom i kulturnom životu u gradu Vinkovcima, usklađivanje s planovima šireg područja, usuglašavanje s novim zakonskim propisima te usuglašavanje s važećim strateškim, planskim, razvojnim, programskim, stručnim i provedbenim dokumentima i podlogama. – pojasnila  je Mandica  Sanković, zamjenica pročelnika Upravnoga odjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Grada Vinkovaca.

Ovim izmjenama i dopunama Prostornoga plana uređenja grada Vinkovaca želi se postići racionalno korištenje površina namijenjenih gradnji naselja, unaprjeđenje infrastrukturne opremljenosti građevinskih područja, stavljanje u funkciju površina na kojima je moguć razvoj gospodarstva, osiguranje prostora za djelatnosti koje će povećati obujam i kvalitetu usluga i servisa, uvažavanje uvjeta Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Vukovaru kao i zahtjeva drugih javnopravnih tijela Vukovarsko-srijemske županije, nove zakonske odrednice, zahtjeve tijela i osoba određenih posebnim propisima, zahtjeve fizičkih i pravnih osoba, kao i izmjene dijela trasa prometnica.

Prostorni obuhvat izmjena i dopuna je cijelo katastarsko područje Grada Vinkovaca u ukupnom obuhvatu od 9.412,32 ha odnosno 94,123 km2.

Pročitano 944 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI