Ispiši ovu stranicu

Predstavljen prekogranični projekt Support Life za pomoć starima i nemoćnima

Ilustracija Ilustracija Totalinfo.hr

U okviru prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014. - 20120. ugovoren je projekt Support Life, vrijedan približno milijun eura kao nastavak već uspješno implementiranog projekta Take Care!, gdje je također tijekom 24 mjeseca utrošeno milijun eura, a u oba je slučaja riječ o brizi za najosjetljivije skupine - teško bolesne pacijente i njihove obitelji, koji se suočavaju s teškim i neizlječivim bolestima. Novi projekt podrazumijeva implementaciju zdravstveno-socijalnih usluga za osobe u nepovoljnom položaju, a programsko područje je Vukovarsko-srijemska županija s hrvatske i Okrug Mačva sa srpske strane.

- Glavni je cilj projekta podići pristupačnost i kvalitet zdravstvenih i socijalnih usluga namijenjenih starijim, nemoćnim, palijativnim bolesnicima i osobama s invaliditetom, kroz nastavak rada mobilnih timova u Vukovarsko – srijemskoj županiji, kao i razvoj palijativne brige, zdravstvenih i socijalnih usluga u Okrugu Mačva – pojasnila je na predstavljanju projekta njegova voditeljica Anđelka Krstić iz vinkovačke udruge osoba s invaliditetom Bubamara. Osim Bubamare partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne u Iloku, Caritas Šabac i tamošnji Dom zdravlja Dr Draga Ljočić.

Krstić je pojasnila i da planirane aktivnosti u iduće dvije godine, a koje će obuhvatiti 640 osoba u u našoj županiji i mačvanskom okrugu, uključuju mobilne timove sa zdravstveno-socijalnim uslugama koji će pružati potrebnu brigu bolesnim i nemoćnim osobama u ruralnim podrčjima, kao i rekonstrukciju i adaptaciju odjela za palijativno zbrinjavanje osoba u terminalnim fazama bolesti u Domu za starije i nemoćne Ilok. Također, kroz projekt će biti osigurana i edukacija za 100 osoba s ciljem da se unaprijede temeljne vještine i kvaliteta zdravstveno-socijalnih radnika kroz kontinuirano usavršavanje u svrhu podizanja kvaliteta u pružanju usluga.

Pročitano 920 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar