Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradsko vijeće Iloka donijelo Program poticanja gospodarstva za 2019.

Gradsko vijeće Iloka na protekloj je sjednici  usvojilo Program potpora gospodarstvu na području grada za 2019. godinu.

 Njime želi potaknuti podizanje razine poduzetničke kulture, rast i razvoj mikro poduzetništva, rast zaposlenosti, kao i podizanje kvalitete života i proširenje gospodarskih djelatnosti. Programom je definirano osam mjera, s tim da je u proračunu osigurano 260 tisuća kuna za bespovratne potpore. Najveći dio iznosa, 100 tisuća kuna, predviđeno je za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme te uređenje poslovnog prostora. Maksimalni iznos potpore po korisniku je 10 tisuća, odnosno 50 posto troškova za kupnju nove opreme i strojeva, troškove njihove montaže i ugradnje ili troškove uređenja poslovnog prostora.

Potpore za otvaranje novih radnih mjesta i samozapošljavanje nacrtom su predviđene u iznosu od 60 tisuća kuna, s tim da prema propisanim kriterijima korisnik potpore mora novozaposlenu osobu zaposliti na puno radno vrijeme tijekom ove godine, uz uvjet da u prethodna 3 mjeseca od dana podnošenja zahtjeva nije smanjen broj zaposlenih, a potporu Grada će ostvariti kroz plaćanje doprinosa iz i na plaću (do dvije tisuće kuna mjesečno).

Iz proračuna će biti subvencionirano i  ulaganje u nove smještajne kapacitete. Potencijalni korisnici mogu dobiti najviše pet tisuća kuna po novoj smještajnoj jedinici (ležaju) uređenoj u 2019. godini, uz uvjet da ima registriranu djelatnost na području grada. Maksimalni iznos iz proračuna koji mogu dobiti zainteresirani korisnici je 15 tisuća kuna.

 Grad će sufinancirati i troškove sudjelovanja na gospodarskim manifestacijama, poduzetnike početnike koji će registrirati poslovni subjekt u 2019. godini i troškove promotivnih aktivnosti. Također će sufinancirati i izradu projektne dokumentacije te zakup tržnog prostora na štandovima i klupama na i/ili izvan tržnica na malo.

Pročitano 820 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI