Ispiši ovu stranicu

Dogovorene otkupne cijene grožđa

Ilustracija Ilustracija Foto: arhiva HRV

Na sastanku Uprave Iločkih podruma d.d. i kooperanata bilo je riječi o ovogodišnjem otkupu grožđa. Prema najavama predsjednika Uprave Iločkih podruma Antonija Kraljevića prošlogodišnji otkup bit će isplaćen u prvom tjednu rujna dok će ovogodišnji plan otkupa biti isti kao i prošle godine.

Prema tome planu 25% otkupne cijene bit će isplaćeno do Nove godine dok će preostali iznos biti isplaćen kroz 8 rata tijekom slijedeće godine. Najveća promjena u ovogodišnjem planu berbe grožđa jest limitirani otkup, odnosno otkupit će se grožđa koliko bude potrebno za proizvodnju vina. Cijena grožđa će biti ista kao i prošle godine.

Prema riječima članice Uprave za vinarstvo i vinogradarstvo Vere Zima ovogodišnje zdravstveno stanje vinograda je dobro, a grožđe je, kao i šećeri ali i prinosi, jako dobro. Zima najavljuje da će ove godine berba započeti 9. rujna kada će se krenuti s otkupom sorti – bijeli pinot i traminac, nakon toga slijedi otkup chardonnay-a dok će se oko 15. rujna krenut i s otkupom graševine.

Pročitano 468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI