NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Održan 5.Sajam fizioterapije u Vukovaru

Fizioterapija postaje sve važnija Fizioterapija postaje sve važnija Foto: Marija Molnar

U povodu Svjetskoga dana fizoterapije, Lions klub Vukovar s partnerima tradicionalno je organizirao sajam fizoterapije, ove godine peti po redu.

Održan je na Veleučilištu Lavoslav Ružička, uz predavanja dr.sc.Slavice Janković, Matka Vuksanića i doc.dr.sc. Ive Šklempe Kokić. Sudjelovanje na ovom sajmu fizioterapije boduje se po pravilniku HKF i HLK, a osim Lions kluba Vukovar u suoorganizaciji su sudjelovali Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Vukovar, Veleučilište Lavoslav Ružička te Učilište Studium Vukovar.

-Ovim događajem želimo naš humanitarni rad kao klub povezati sa zdravstvenim djelovanjem te pokazati kako je naš učinak i naše vježbanje te rad na našem tijelu doista važan za svakodnevni život i potreban nama svima – istaknula je predsjednica Lions kluba Vukovar dr.Mirjana Semenić Rutko.

Da im je iznimna čast suoorganizirati ovakav događaj, naglasio je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička dr.sc.Željko Sudarić. 

- Naše veleučilište provodi stručni preddiplomski studij fizioterapije te specijalistički diplomski studij Preventivna fiziopterapija. Da je ovo područje sve zanimljivije i važnije svjedoči i činjenica da smo ove godine na 110 odobrenih upisnih mjesta za studij fizioterapije imali 650 prijavljenih studenata – istaknuo je Sudarić.

Osim sajma fizioterapije Lions kluba Vukovar koji ove godine slavi 15 godina od osnutka i djelovanja u našem gradu, održava i prigodnu svečanost tim povodom na kojoj će ugostiti 50 predsjednika Lions klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Austrije i Italije.

 

Pročitano 202 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija