NAJNOVIJE
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)
Podiže se naknada roditeljima njegovateljima i njegovateljima osobe s invaliditetom

Naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osobe s invaliditetom povećava se s 2.500 mjesečno na 4.000 kuna uz pripadajuće doprinose, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ističe da je to pozitivna iskorak i snažna poruka "onima kojima je najteže", prenosi HINA.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:13)
Požar u Borovu Naselju

Sinoć oko 20 sati, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva izbio je požar u jednom od stanova.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:18)
S tržišta povučen superkoncentrat za nesilice A 10 kg

Dopunska krmna smjesa za nesilice - superkoncentrat za nesilice A 10 kg, povučen je s tržišta zbog nepoželjnih tvari u hrani za životinje.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:03)

Održan 5.Sajam fizioterapije u Vukovaru

Fizioterapija postaje sve važnija Fizioterapija postaje sve važnija Foto: Marija Molnar

U povodu Svjetskoga dana fizoterapije, Lions klub Vukovar s partnerima tradicionalno je organizirao sajam fizoterapije, ove godine peti po redu.

Održan je na Veleučilištu Lavoslav Ružička, uz predavanja dr.sc.Slavice Janković, Matka Vuksanića i doc.dr.sc. Ive Šklempe Kokić. Sudjelovanje na ovom sajmu fizioterapije boduje se po pravilniku HKF i HLK, a osim Lions kluba Vukovar u suoorganizaciji su sudjelovali Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Vukovar, Veleučilište Lavoslav Ružička te Učilište Studium Vukovar.

-Ovim događajem želimo naš humanitarni rad kao klub povezati sa zdravstvenim djelovanjem te pokazati kako je naš učinak i naše vježbanje te rad na našem tijelu doista važan za svakodnevni život i potreban nama svima – istaknula je predsjednica Lions kluba Vukovar dr.Mirjana Semenić Rutko.

Da im je iznimna čast suoorganizirati ovakav događaj, naglasio je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička dr.sc.Željko Sudarić. 

- Naše veleučilište provodi stručni preddiplomski studij fizioterapije te specijalistički diplomski studij Preventivna fiziopterapija. Da je ovo područje sve zanimljivije i važnije svjedoči i činjenica da smo ove godine na 110 odobrenih upisnih mjesta za studij fizioterapije imali 650 prijavljenih studenata – istaknuo je Sudarić.

Osim sajma fizioterapije Lions kluba Vukovar koji ove godine slavi 15 godina od osnutka i djelovanja u našem gradu, održava i prigodnu svečanost tim povodom na kojoj će ugostiti 50 predsjednika Lions klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Austrije i Italije.

 

Pročitano 537 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija