NAJNOVIJE
"PAX ET BONUM" - 195 tisuća kuna za najmlađe

Humanitarna akcija „PAX ET BONUM“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar 1 i 2 uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:44)
Na Županijskoj skupštini usvojen proračun za 2020. godinu

Na sjednici Županijske skupštine raspravljalo se o Proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu koji se sastoji od prihoda u iznosu od 1 milijardu 307 milijuna i 511 tisuća kuna i rashoda od 1 milijardu 259 milijuna i 311 tisuća kuna.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:09)
Radionice za poduzetnike o e-poslovanju

U Vinkovcima se održava trodnevna radionica za male i srednje poduzetnike pod nazivom Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (E-BUSINESS), etapa II, a u okviru projekta e-Poslovanje Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:51)
Za programe nacionalnih manjina 42 milijuna kuna

Načini prijave za programe kulturne autonomije, tema je seminara za 200-tinjak predstavnike udruga i ustanova nacionalnih manjina održanoga u Zagrebu u organizaciji Savjeta za nacionalne manjine RH.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:37)
Zlato, srebro i bronca s Prvenstva Hrvatske u karateu

Na održanom Prvenstvo Hrvatske u karateu za starije uzraste: kadeti, juniori i mlađi seniori u konkurenciji 120 natjecatelja iz 38 klubova, Karate klub Vukovar '91. nastupio je sa sedam natjecatelja u kategorijama kadeta i juniora, te su postigli sljedeće rezultate

1.mj Ivan Draganić, juniori ekipno, kao član ekipe Essekera

2.mj Ivan Draganić, juniori

3.mj juniorke ekipno u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer

5.mj Karlo Jukić kadeti

7.mj Ema Pendić juniorke

Nastupili su još i Alen Rubčić te Ilaj Macura

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 09:19)
Godišnjica je pogibije hrvatskih branitelja u Komletincima

U Komletincima je obilježena 28.godišnjica velike bitke u kojoj su hrvatski branitelji slomili napade srpskoga neprijatelja i obranili istočnu granicu Hrvatske.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 15:22)
Predstavljen prekogranični projekt IT community region

Poticanje prekogranične suradnje IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa, glavni je cilj novog prekograničnog projekta pod nazivom Creation and fostering of common cooperating cross-border IT entrepreneurial community - IT community region, čija je početna konferencija održana u Vukovaru.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 14:16)

Održan 5.Sajam fizioterapije u Vukovaru

Fizioterapija postaje sve važnija Fizioterapija postaje sve važnija Foto: Marija Molnar

U povodu Svjetskoga dana fizoterapije, Lions klub Vukovar s partnerima tradicionalno je organizirao sajam fizoterapije, ove godine peti po redu.

Održan je na Veleučilištu Lavoslav Ružička, uz predavanja dr.sc.Slavice Janković, Matka Vuksanića i doc.dr.sc. Ive Šklempe Kokić. Sudjelovanje na ovom sajmu fizioterapije boduje se po pravilniku HKF i HLK, a osim Lions kluba Vukovar u suoorganizaciji su sudjelovali Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Vukovar, Veleučilište Lavoslav Ružička te Učilište Studium Vukovar.

-Ovim događajem želimo naš humanitarni rad kao klub povezati sa zdravstvenim djelovanjem te pokazati kako je naš učinak i naše vježbanje te rad na našem tijelu doista važan za svakodnevni život i potreban nama svima – istaknula je predsjednica Lions kluba Vukovar dr.Mirjana Semenić Rutko.

Da im je iznimna čast suoorganizirati ovakav događaj, naglasio je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička dr.sc.Željko Sudarić. 

- Naše veleučilište provodi stručni preddiplomski studij fizioterapije te specijalistički diplomski studij Preventivna fiziopterapija. Da je ovo područje sve zanimljivije i važnije svjedoči i činjenica da smo ove godine na 110 odobrenih upisnih mjesta za studij fizioterapije imali 650 prijavljenih studenata – istaknuo je Sudarić.

Osim sajma fizioterapije Lions kluba Vukovar koji ove godine slavi 15 godina od osnutka i djelovanja u našem gradu, održava i prigodnu svečanost tim povodom na kojoj će ugostiti 50 predsjednika Lions klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Austrije i Italije.

 

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija