Ispiši ovu stranicu

Raspravljali o uvođenju rodnog proračuna

Dogovorili i aktivnosti uz obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Dogovorili i aktivnosti uz obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Foto: Marija Molnar

U palači Srijem u Vukovaru održan je sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Članicama tima, između ostaloga, prezentiran je europski projekt VIVIEN udruge B.a.b.e i predloženo sudjelovanje na međusektorskim treninzima odnosno edukaciji na temu Prevencija i suzbijanje nasilja prema ženama kroz edukaciju stručnjaka iz sustava. 

- Raspravljali smo i o pozivu jedinicama regionalne samouprave za uvođenje rodnog proračuna, a radi provođenja mjera iz Nacionalne strategije Vlade RH o zaštiti od nasilja u obitelji a razdoblje 2017. do 2022.godine te dogovorili aktivnosti povodom obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama – istaknula je voditeljica Županijskoga tima VSŽ za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Ivana Sučić.

 

 

Pročitano 746 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar