NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Predstavljen IT community projekt

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i direktorica Razvojne agencije Vukovar d.o.o, Vedrana Žilić, predstavile su projekt IT community – Stvaranje i potpora zajedničke, suradničke i prekogranične IT poduzetničke zajednice.

Projekt je rezultat prekogranične suradnje Hrvatska Srbija za koji je Razvojna agencija uspješno aplicirala za sredstva EU naglasila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

-Drago mi je da će se kroz ovaj projekt moći educirati nezaposleni i zaposleni ljudi i imati mogućnosti steći znanja u IT sektoru. Vrlo  je važno obrazovati mlade ljude u tome sektoru koji imaju potencijala i  mogu se razvijati te na taj način postati atraktivniji na tržištu rada. – rekla je Mujkić.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić naglasila je kako je riječ o razvoju poduzetništva te da se kroz ovaj projekt mogu steći znanja 200 osoba iz Hrvatske odnosno Vukovarsko-srijemske županije i isto toliko iz  Republike Srbije koji će besplatno moći sudjelovati u edukcijama.

-Riječ je o edukacijama 3D moduliranja, video animacije, virtualna stvarnost, Google adwords oglašavanju, web designu i web administraciji- pojasnila je Žilić.

Projekt je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije iz programa Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014.-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.878.151,75 kuna. Projekt obuhvaća i ulaganja u Vukovaru (uređenje co-working centra, radionice poslovne aktivacije IT stručnjaka, organizacija IT expert regionalne konferencije).

Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih i Regionalna razvojna agencija Pannonreg iz Subotice, dok je nositelj projekta Otvoreni univerzitet iz Subotice.

Pročitano 359 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija