NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Predstavljen IT community projekt

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i direktorica Razvojne agencije Vukovar d.o.o, Vedrana Žilić, predstavile su projekt IT community – Stvaranje i potpora zajedničke, suradničke i prekogranične IT poduzetničke zajednice.

Projekt je rezultat prekogranične suradnje Hrvatska Srbija za koji je Razvojna agencija uspješno aplicirala za sredstva EU naglasila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

-Drago mi je da će se kroz ovaj projekt moći educirati nezaposleni i zaposleni ljudi i imati mogućnosti steći znanja u IT sektoru. Vrlo  je važno obrazovati mlade ljude u tome sektoru koji imaju potencijala i  mogu se razvijati te na taj način postati atraktivniji na tržištu rada. – rekla je Mujkić.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić naglasila je kako je riječ o razvoju poduzetništva te da se kroz ovaj projekt mogu steći znanja 200 osoba iz Hrvatske odnosno Vukovarsko-srijemske županije i isto toliko iz  Republike Srbije koji će besplatno moći sudjelovati u edukcijama.

-Riječ je o edukacijama 3D moduliranja, video animacije, virtualna stvarnost, Google adwords oglašavanju, web designu i web administraciji- pojasnila je Žilić.

Projekt je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije iz programa Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014.-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.878.151,75 kuna. Projekt obuhvaća i ulaganja u Vukovaru (uređenje co-working centra, radionice poslovne aktivacije IT stručnjaka, organizacija IT expert regionalne konferencije).

Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih i Regionalna razvojna agencija Pannonreg iz Subotice, dok je nositelj projekta Otvoreni univerzitet iz Subotice.

Pročitano 78 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija