Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine. 

Na sjednici održanoj u Vinkovcima naglašena je stalna potreba za senzibiliziranjem društva na problematiku nasilja nad ženama, a ove godine povjerenstvo u tom smislu poseban naglasak stavlja na potrebu uvođenja tzv. rodnoga proračuna u sve jedinice lokalne, područne i regionalne samouprave u našoj zemlji.

Na sjednici je predstavljen i europski projekt Vivien udruge B.a.B.e. za prevenciju i suzbijanje nasilja prema ženama kroz rad i educiranje stručnjaka iz sustava – policije, pravosuđa, zdravstva, obrazovanja i socijalnih servisa, a predstavljen je i web portal Agencije i Vijeća za elektroničke medije Žene i mediji. 

Pročitano 712 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar