NAJNOVIJE
Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

(Utorak, 07 Travanj 2020 16:34)
U Hrvatskoj 60 novih oboljelih

U Hrvatskoj je 60 novih oboljelih od koronavirusa, a ukupni je broj oboljelih 1282, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:45)
Osijek najavio otvaranje zelenih tržnica

Dvije su novooboljele osobe i na području Osječko-baranjske županije, objavio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:33)
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)
Policija utvrdila jedno kršenje mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:31)
Nadbiskup Hranić: Htjedne li Gospodin, živjet ćemo

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je uskrsnu pastirsku poruku i čestitku pod sloganom Htjedne li Gospodin, živjet ćemo (Jak 4,15).

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:29)

Predstavljen projekt Adica

U Adici je održana  završna konferencija  EU projekta „Priprema tehničke dokumentacije za projekt Adica“.

Projektom se stvaraju preduvjeti za revitalizaciju park šume Adica, čime će se povećati atraktivnost i povezanost gradskih naselja, povećati će se mogućnost za zapošljavanje te konkurentnost i održivost gospodarstva i poduzetništva grada Vukovara, naglasila je Vedrana Žilić direktorica Razvojne agencije grada Vukovara.

-Prva faza je završila  pripremljena je sva dokumentacija, u tijeku je priprema prijave projekata za drugu fazu, odnosno gradnju svega što je projektom planirano. Usporedno s gradnjom ide treća faza koja se tiče ljudskih potencijala, odnosno ljudi koji će biti zaposleni i koji će zaokružiti cijelu tu priču kako bi ona mogla  zaživjeti.- rekla je Žilić.

Izrađeno  je pet setova tehničke dokumentacije: za  Šetnicu uz rijeku Vuku, Kamp, Smještajne objekte-bungalove, Adrenalin park i Čarobnu šumu, koji se sastoje od idejnih rješenja, idejnog projekta, glavnih i izvedbenih projekata s ishođenim svim potrebnim dozvolama, izrađenih projekata opremanja s troškovnicima , te studije izvedivosti i Strategije turističkog brendiranja grada Vukovara.

Spomenuti Projekt je dio Intervencijskog plana grada Vukovara u kojem su definirana teritorijalna ulaganja usmjerena na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju grada Vukovara, podsjetila je Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara.

-Napokon smo došli do te faze da smo završili projektnu dokumentaciju i krećemo u realizaciju odnosno i gradnju svih tih projekata. Riječ je o  tome da je grad Vukovar jedan od rijetkih gradova koji je krenuo s projektima od početka. Nismo išli u rekonstrukciju postojećih objekata  nego smo krenuli s ovim projektima što je zahtijevalo izradu projektne dokumentacije. Pravo je blago imati takvu šumu u blizini grada i tu prednost trebamo iskoristiti. – rekla je Mujkić.

Priprema tehničke dokumentacije za projekt Adica“ ukupne vrijednosti 951 tisuću kuna, a cjelokupan projekt revitalizacije Park šume Adica  čija se realizacija očekuje 2023. godine, vrijedan je oko 29 milijuna kuna kojim se planira zaposliti oko 20 osoba. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 275 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija