NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Održan stručni skup Rizici na poslovima u poljoprivredi i mjere zaštite na radu

Prezentirani primjeri dobre prakse Prezentirani primjeri dobre prakse Foto: Marija Molnar

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatske udruge poslodavaca i VURA-Razvojne agencije Vukovar, u Poslovno inovacijskome centru BIC Vukovar održan je stručni skup na temu Rizici na poslovima u poljoprivredi i mjere zaštite na radu.

Iz ministarstva ističu kako je važno podići svijest o rizicima u toj djelatnosti kao i o trendovima koji su u posljednje vrijeme lošiji kako u poljoprivredi tako i u šumarstvu. Sudionici su bili stručnjaci iz tvrtki poljoprivredne djelatnosti, inspektorata, ministarstva te Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Razmijenjena su iskustva i prezentirani primjeri dobre prakse iz velikih sustava kao i primjeri iz inspekcijskih nadzora s ovoga područja.

- Svrha je podići razinu svijesti o rizicima kako bi stanje iz godine u godinu bilo što bolje i sa što manje teških ili smrtnih ozljeda na radu - istaknuo je Jere Gašperov, načelnik Sektora zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Petar Marinčić iz Službe za zaštitu na radu u tvrtki VUPIK d.d. prezentirao je primjere dobre prakse i provedbe zaštite na radu u njegovom poduzeću.

-To su edukacija i osposobljavanje radnika. Svakodnevno se naši radnici upozoravaju na opasnosti koje im se mogu dogoditi tijekom obavljanja njihova svakodnevnoga posla. U VUPIKU većina djelalatnika radi u posebnim uvjetima, a na godišnjoj razini bilježimo 15 do 20 i to uglavnom lakših ozljeda na radu što je značajno poboljšanje u odnosu na razdoblje do prije deset godina kada smo znali imati i 40-tak povreda godišnje – istaknuo je Marinčić, dodavši kako je edukacija radnika u tom smislu pokazala odlične rezultate.

 

Pročitano 162 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija