Ispiši ovu stranicu

Predstavljena Udruga VVIT za promicanje i razvoj ICT sektora u našoj županiji

Saša Salamon, Vice Božić i Mario Levanić iz udruge VVIT Saša Salamon, Vice Božić i Mario Levanić iz udruge VVIT Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je predstavljena VVIT – Udruga za promicanje i razvoj ICT sektora Vukovarsko-srijemke županije, osnovana prije nekoliko mjeseci, sa sjedištem u Vinkovcima. Inicijativni odbor čini nekoliko tvrtki informatičkoga sektora s našega područja uz podršku i inicijativu Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

-Odlučili smo napraviti ovo neformalno okupljanje IT stručnjaka s našega područja, trenutnih i budućih članova kako bismo prezentirali što smo do sada napravili. Cilj nam je promocija i razvoj ICT sektora u našoj županiji. Primjetili smo naime, kako u našoj županiji radi dosta IT tvrtki, koje su međutim tihe u promociji, a kvalitetno i vrhunski rade za cijeli svijet. Kroz ovu se udrugu želimo povezati kako bismo bolje radili, a podršku ključnih dionika u društvu imamo – istaknuo je Vice Božić, predsjednik udruge. 

Kako je rečeno na prezentaciji, udruga planira različite aktivnosti.

- Želimo kroz udrugu pomoći umrežavanju, razmjeni znanja i iskustava između ICT tvrtki s našega područja, stvaranju preduvjeta za zapošljavanje i ostanak ICT stručnjaka na ovom prostoru, oblikovanju i provedbi ICT edukacijskih programa itd – istaknuo je dopredsjednik udruge Saša Salamon.

Okupljenima su prezentirani ciljevi i planovi udruge VVIT te održano predavanje s tri lokalne priče o uspjehu.  

 

 

Pročitano 2026 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar