NAJNOVIJE
HKGD "Dunav" Vukovar osvojilo brončanu povelju

HKGD 'Dunav' iz Vukovara s manifestacijom 'Dunav svome gradu' osvojilo je na tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada "Suncokret ruralnog turizma" Hrvatske održanoj sinoć u Zagrebu brončanu povelju u kategoriji ruralno – turističke i tradicijske manifestacije.

Ukupno je dodijeljeno 45 nagrada  u sedam kategorija. Na manifestaciji su sudjelovali poduzetnici, obrtnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, predstavnici udruga i jedinica područne i lokalne samouprave, inovatori i turistički djelatnici .

(Srijeda, 29 Siječanj 2020 10:11)
Dodijeljene nagrade za natječaj Poduzetnici budućnosti

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dodijelila je nagrade za 25 projekata srednjih škola u okviru natječaja „Poduzetnici budućnosti“.

(Srijeda, 29 Siječanj 2020 09:40)
Održana 11. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ

Na 11. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održanoj u Palači Srijem u Vukovaru Zoran Pandža, član Uprave Ekos-a d.o.o.održao je prezentaciju Izrade studijske i projektno tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 15:02)
U Vinkovcima dobili zatvorske kazne jer su vozili bez vozačke dozvole

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje u kojemu se naglašava da će policijski službenici Prometne policije Vinkovci nastaviti poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u koje se ubrajaju alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisna uporaba mobitela.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 14:34)
Europski je dan zaštite osobnih podataka

Danas je Europski dan zaštite osobnih podataka ili Dan privatnosti. Utemeljen je 2006. godine odlukom Odbora ministara Vijeća Europe, a prvi je put obilježen 2007. godine na 25. godišnjicu potpisivanja Konvencije za zaštitu osoba vezano uz automatizirane obrade osobnih podataka (Konvencija 108). 

(Utorak, 28 Siječanj 2020 12:01)
Slagalica nastavlja program Aktivni u zajednici 2020.

Zaklada  Slagalica i ove godine nastavlja program Aktivni u zajednici, a provodit će ga u pet slavonskih županija, od veljače do prosinca 2020. godine.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 11:22)
Gradska organizacija HDZ-a Vukovar daje potporu kandidaturi gradonačelnika Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a

Gradska organizacija HDZ-a Vukovar daje potporu kandidaturi gradonačelnika Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a.
Priopćenje donosimo u cijelosti.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 08:21)

Sotin obilježio 28. godišnjicu stradanja u Domovinskome ratu

Nedavno je identificirana još jedna žrtva u Stotinu, a pokop će biti na mjesnom groblju u četvrtak Nedavno je identificirana još jedna žrtva u Stotinu, a pokop će biti na mjesnom groblju u četvrtak Milan Paun

U vukovarskom prigradskom naselju Sotin obilježena je 28. godišnjica stradanja toga mjesta u Domovinskome ratu.

Vijence su kod spomen obilježja i križa u središtu Sotina položili i svijeće upalili članovi obitelji stradalih; Ante Deur, Dražen Milinković i ministar branitelja Tomo Medved kao izaslanici predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i premijera Andreja Plenkovića; zatim izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom, predstavnici sotinskih braniteljskih, kulturnih i sportskih udruga te predstavnici Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar i HKS-a.

Biserka Ljubić, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sotina, rekla je da Sotin traži istinu o ubijenim i nestalim osobama te odgovornost za počinitelje. Rekla je i da se ne cijeni dovoljno žrtva hrvatskih branitelja.   

Gradonačelnik Penava rekao je kako krivci za ratne zločine nisu odgovarali pred sudovima i obitelji žrtava nisu dočekale pravdu.

Učenici područne škole iz Sotina izveli su prigodni program, a molitvu je predvodio mjesni župnik velečasni Zlatko Rajčevac.   

Okupacijska JNA vojska i srpske paravojne snage Sotin su okupirale 14. listopada 1991. te ubile 68 mještana, najveći dio njih ubijen je nakon okupacije. Posmrtni ostatci 17 njih još uvijek nisu pronađeni.

 

sotin penava

 

sotin medved

 

sotin galic

 

sotin ljubic

Pročitano 307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija