NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Održan okrugli stol „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“

U Vukovaru je u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i županijske Razvojne agencije održan okrugli stol pod nazivom „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“ .

Župan Božo Galić i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota mlade su upoznali sa županijskom razvojnom strategijom i strateškim projektima važnim za tekuće financijsko razdoblje te ih pozvali da se uključe u planiranje projekata u idućem financijskom razdoblju EU od 2021. do 2027. godine. 

-Nama su mladi izuzetno važni, znamo kakva je demografska situacija u svih pet slavonskih županija i stoga nam je važan njihov ostanak. Želimo ih uključiti u sve procese kada je u pitanju novo financijsko razdoblje. Ovo je prigoda da nam kažu gdje oni vide svoju županiju i sebe unutar nje, prigoda da razmijenimo mišljenja, prihvatimo ono što je dobro i ugradimo u projekte za novu financijsku perspektivu 2021.-2027. -  rekao je Cota.

Okrugli stol realiziran je na inicijativu župana Bože Galića koji je rekao da su najvažniji projekti vezani uz razvoj poljoprivrede, drvnog sektora, turizma, obnovljivih izvora energije…

Direktor tvrtke R Solutions Josip Rac mladima je govorio o stranim ulaganjima u gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije.
- Nadam se da ću pridonijeti tome da dovedemo strane investitore, otvorimo nova radna mjesta i time zadržimo mlade ljude te poboljšamo život u našoj županiji – rekao je Rac dodajući kako su strani investitori zainteresirani za ulaganja, a Županija može i želi pružiti mogućnost stranim investitorima  da ovdje ulažu i zapošljavaju ljude.

Pročitano 193 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija