NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

Penava: Ovo je teška tema, ali makar će dvije obitelji pronaći određeni mir

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Foto: arhiva HRV

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirao je pronalazak dva posmrtna ostatka u Negoslavcima, a koji potječu najvjerojatnije iz vremena Domovinskoga rata.

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u pronalasku dva posmrtna ostatka u Negoslavcima, Penava je konstatirao kako je riječ o teškoj temi koja će ipak unijeti određeni mir makar u dvije obitelji koje tragaju za svojim najmilijima.

- Kao društvo i država trebamo i dalje nastaviti davati jaki poticaj onima koji rade na rasvjetljavanju sudbina nestalih. Ujedno bih ponovno uputio apel svim mještanima Vukovara i okolnih mjesta, a koji možda imaju informacije o nestalim osobama ili mjestima njihovih grobišta da to dojave nadležnim tijelima i na taj način skinu teret i sa sebe i sa obitelji koje 28 godina tragaju za odgovorim - poručio je Penava.

Gorak okus

Putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatska još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja naše županije, a oko 300 s područja Vukovara.

- To su brojke koje nakon 28 godina ostavljaju gorak okus u ustima. Svjestan sam da ovo pitanje nikada neće biti riješeno u potpunosti, no moramo činiti sve što je u našoj moći kako bi što veći broj sudbina bio rasvijetljen - izjavio je gradonačelnik, dodajući kako vjeruje da slično mišljenje dijeli veliki broj hrvatskih građana.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima probna iskapanja na području hrvatskoga Podunavlja vrši od 27. rujna ove godine. Pronalazak posmrtnih ostataka u Negoslavcima prvi je konkretni pronalazak od tada, a probna iskapanja se nastavljaju i u nadolazećem razdoblju.

Pročitano 800 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija