NAJNOVIJE
Turistička promocija Slavonije

Okupljene u Klaster Slavonija, pet slavonskih županija, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska, nastavljaju s intenzivnom promidžbom Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

(Subota, 14 Prosinac 2019 16:27)
Humanitarna akcija za maligno oboljelu djecu

Liga protiv raka Vinkovci pokrenula je još jednu humanitarnu akciju kako bi pomogli djeci koja boluju od malignih bolesti.

(Subota, 14 Prosinac 2019 16:22)
Dan otvorenih vrata u Udruzi slijepih Vukovarsko-srijemske županije

Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije organizirala je, na blagdan svoje zaštitnice sv. Lucije, Dan otvorenih vrata.

(Subota, 14 Prosinac 2019 11:15)
Promocija prvostupnika Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 23. svečana promocija stručnih prvostupnika i 2. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 96 prvostupnika i 18 diplomiranih fizioterapeuta što ukupno čini 2000 diplomiranih studenata s Veleučilišta.

(Petak, 13 Prosinac 2019 15:14)
Pevec donirao vukovarskoj Pučkoj kuhinji 240.000 kuna

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru  za 2020. godinu u iznosu od 240.000 kuna.

(Petak, 13 Prosinac 2019 15:00)
Odjel pedijatrije dobio donaciju Lego setova

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Klub „Kockice“ iz Zagreba Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana donirao je LEGO setove.

(Petak, 13 Prosinac 2019 14:36)
Motomrazovi darivali najmlađe Vukovarce

U organizaciji Sportskog moto kluba Golubica iz Vukovara održana je su jubilarna 10. manifestacija "Vukovarski motomrazovi". Cilj ove manifestacije je uveseljavanje najmlađih Vukovaraca, a posebno onih najpotrebitijih.

- Danas smo se okupili kako bi darivali naše najmlađe sugrađane. Paketiće koje smo dijelili izradili smo sami. Osim dolaska na naš gradski trg obišli smo i UZOSIO Golubica, Udrugu Vukovarski leptirići, posebni razredni odjel OŠ Blage Zadre, odjel pedijatrije OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, OŠ Josipa Matoša i Udrugu Vukovarske Iskrice, a ovaj obilazak završavamo u Bogdanovcima gdje darujemo djecu do osmog razreda osnovne škole. Osim članova Sportskog moto kluba Golubica pridružili su nam se i članovi drugih moto klubova iz cijele Hrvatske, rekao je Nenad Barinić, predsjednik Sportskog moto kluba Golubica.

Motomrazove je na Adventskom trgu u Vukovaru dočekao Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara.

- Zahvaljujem se članovima moto kluba koji po 10. puta organiziraju ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju, iznimno me raduje  što obilaze kako djecu s posebnim potrebama tako i odjel pedijatrije u vukovarskoj bolnici i time pokazuju kako su bajkeri ljudi velikog srca i hvala im na tome, rekao je tom prigodom Pavliček.

Predsjednik Moto kluba Golubica, Nenad Barinić uručio je zamjeniku gradonačelnika zahvalnicu Gradu Vukovaru za doprinos u organizaciji ove humanitarne akcije

(Petak, 13 Prosinac 2019 14:11)

Penava: Ovo je teška tema, ali makar će dvije obitelji pronaći određeni mir

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Foto: arhiva HRV

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava komentirao je pronalazak dva posmrtna ostatka u Negoslavcima, a koji potječu najvjerojatnije iz vremena Domovinskoga rata.

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u pronalasku dva posmrtna ostatka u Negoslavcima, Penava je konstatirao kako je riječ o teškoj temi koja će ipak unijeti određeni mir makar u dvije obitelji koje tragaju za svojim najmilijima.

- Kao društvo i država trebamo i dalje nastaviti davati jaki poticaj onima koji rade na rasvjetljavanju sudbina nestalih. Ujedno bih ponovno uputio apel svim mještanima Vukovara i okolnih mjesta, a koji možda imaju informacije o nestalim osobama ili mjestima njihovih grobišta da to dojave nadležnim tijelima i na taj način skinu teret i sa sebe i sa obitelji koje 28 godina tragaju za odgovorim - poručio je Penava.

Gorak okus

Putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatska još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja naše županije, a oko 300 s područja Vukovara.

- To su brojke koje nakon 28 godina ostavljaju gorak okus u ustima. Svjestan sam da ovo pitanje nikada neće biti riješeno u potpunosti, no moramo činiti sve što je u našoj moći kako bi što veći broj sudbina bio rasvijetljen - izjavio je gradonačelnik, dodajući kako vjeruje da slično mišljenje dijeli veliki broj hrvatskih građana.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima probna iskapanja na području hrvatskoga Podunavlja vrši od 27. rujna ove godine. Pronalazak posmrtnih ostataka u Negoslavcima prvi je konkretni pronalazak od tada, a probna iskapanja se nastavljaju i u nadolazećem razdoblju.

Pročitano 579 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija