NAJNOVIJE
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)

Održan 10. Po redu Sat povijesti iz Vukovara

Sat povijesti u OŠ Dragutina Tadijanovića Sat povijesti u OŠ Dragutina Tadijanovića Foto: J. Vrdoljak

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u vukovarskoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića održan je 10.-ti po redu Sat povijesti iz Vukovara pod nazivom „Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika glasniji od tenkova“.

Ravnateljica škole Lidija Miletić je rekla kako je ove godine projekt usmjeren na otkrivanje i svjedočenje istine ratnih izvjestitelja.

Tradicionalnim videokonferencijskim satom,  povezali su se učenici iz 18 hrvatskih gradova i škola od Dubrovnika do Vukovara, njih oko pet stotina,  koji su sa svojim učiteljima pripremili reportaže i intervjue i različite druge prikaze o ratnim izvjestiteljima s njihova područja.

-Na taj način želimo odati počast svima onima koji su stradali na crti bojišnice, svim novinarima, izvjestiteljima, fotografima i svima onima koji su radili na tome da se istina o Domovinskom ratu prenosi u Hrvatskoj i izvan njenih granica – izjavila je Miletić.

Za ovogodišnji Sat povijesti koji je trajao 120 minuta prikupljeno je gotovo 70 minuta video materijala, kaže profesor povijesti i njemačkog jezika u OŠ Dragutina Tadijanovića, Darko Tufekčić

-Iznimna nam je čast da je ove godine, s obzirom na temu, bio jako velik interes škola koje sudjeluju na ovom projektu.  Dobili smo gotovo 70 minuta žive riječi, novinara diljem Hrvatske koji su pridonijeli promicanju istine za vrijeme Domovinskog rata. Nakon toliko godina, kroz ovaj video konferencijski sat, želimo podsjetiti se i dati čast upravo njima koji su radili za vrijeme Domovinskog rata - rekao je prof. Tufekčić.

Satu povijesti nazočio je i Josip Paloš, voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport u Gradu Vukovaru.

Pročitano 341 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija