Ispiši ovu stranicu

Zadar nije zaboravio Vukovar

Prikupili značajnu humanitarnu pomoć Prikupili značajnu humanitarnu pomoć Foto: Marija Molnar

U okviru 24. humanitarne akcije Vukovaru ZaDar, hodočasnike iz Zadra u vukovarskoj gradskoj vijećnici primio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček sa suradnicima.

Akcija traje unazad mjesec dana i predstavlja veliki organizacijski pothvat. Tako je prije dva dana održan i kulturno-zabavni program na Narodnom trgu u Zadru tijekom kojega su također prikupljana kako novčana sredstva od prodaje rukotvorina nositelja akcije Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara i dječjih vrtića, tako i paketi donacija hrane i higijenskih potrepština. Prikupljena je značajna pomoć, a s hodočasnicima je u Vukovar došla i zamjenica zadarskoga gradonačelnika Jagoda Surač.

- Izuzetna nam je čast što je Zadar po 24-i put došao u Vukovar. Došao se još jednom pokloniti žrtvama i nestalima u Vukovaru i živjeti za Vukovar. Zadar nije zaboravio Vukovar, a to je vidljivo i po ovoj dugogodišnjoj akciji. Velika nam je čast i to što je vaš gradonačelnik obećao doći iduće godine u Zadar na 25-u obljetnicu ove akcije, biti na humanitarnom koncertu i potom se skupa s nama vratiti u Vukovar - istaknula je Surač.

Zahvaljujući na akciji zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček je istaknuo kako ovakva događanja pokazuje da Vukovar ima prijatelje diljem Hrvatske

- Oni su naši istinski prijatelji ne samo od vremena Domovinskoga rata kada su nas smjestili u Zadar i diljem jadranske obale nego i danas u miru kada mukotrpnim radom prikupljaju sredstva za socijalno ugrožene obitelji u Vukovaru i naš Caritas. Od srca im se zahvaljujem. Nema ljepšeg početka Došašća nego primiti ovakve prijatelje u Gradu Vukovaru – naglasio je Pavliček.

Pokretačica akcije, časna sestra Melhiora Biošić posebno je zahvalila Gradu Vukovaru na svemu što znači za Hrvatsku

- Hvala vam što nas lijepo primite, želimo svima puno božjeg blagoslova, mira radosti i neka ovo bude mali melem na bezbrojne rane koje nose naši Vukovarci i oni koji dolaze u Vukovar – rekla je Biošić.

Gostima iz Zadra nakratko se pridružio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, pozdravio ih i zahvalio na ogromnom trudu kojega svake godine ulažu u akciju Vukovaru Za Dar.

Pročitano 1412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar