Ispiši ovu stranicu

Uručena donacija obitelji Varga

Uručena donacija obitelji Varga Matea Karlović

Dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru, bojnik Ivan Grgić odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5.000,00 kn, a koji mu pripada uz gradsko priznanje dodijeliti obitelji Varga iz Vukovara.

- Moram istaknuti što se tiče Zapovjedne stožerne škole ''Blago Zadro'' ona nosi ime po heroju obrane Vukovara. Ovo je postala jedna tradicija najboljih polaznika Zapovjedno stožerne škole da se novčana nagrada uruči obitelji hrvatskih branitelja. To nije bila samo moja gesta, ovo nije samo moj poklon nego je ovo dar  i od svih polaznika Zapovjedno stožerne škole te to moram istaknuti ovom prilikom - izjavio je bojnik Grgić.

Novčanu vrijednost bojnik je dodijelio majci Snježani Vargi u uredu gradonačelnika Ivana Penave.

Obitelj Varga broji 5 članova, otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dva sina i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovinom srca, a u Njemačkoj je već imala nekoliko operacija.

- Lijep početak Došašća, zahvaljujem se u osobno ime i u ime cijele moje obitelji gospodinu Grgiću, Gradu Vukovaru i braniteljima što su nas odabrali da nam poklone ovu donaciju - rekla je Snježana Varga.

- Osnovao sam obitelj kada sam se vratio u Vukovar,a umirovljen sam 2002. godine. Živim u Vukovaru i jako mi je lijepo te želim ovdje nastaviti odgajati djecu - ističe Franjo Varga koji se također zahvaljuje Gradu Vukovaru i bojniku Grgiću na donaciji i pomoći.

Roditelji su spomenuli kako će s donacijom omogućiti svojoj djeci lijepe blagdane te priuštiti im zadovoljstvo i poklone za Božić, a kćerkica Ana dodaje kako ima želju dobiti nove čizmice po mogućnosti da su roze boje.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI