NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

"PAX ET BONUM" - 195 tisuća kuna za najmlađe

Humanitarna akcija „PAX ET BONUM“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar 1 i 2 uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

Akcija u kojoj se prikupilo 195 tisuća kuna provodila se u razdoblju od 2. rujna do 30. studenoga, a u njoj su sudjelovali i građani pozivom na humanitarni broj telefona. Također, u sklopu iste održao se znanstveni skup “Europa i kultura sjećanja“ te humanitarni koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su nastupala najpoznatija imena hrvatske estradne scene. Organizator je Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata “Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M.” u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Prigodom uručivanja prikupljenih novčanih sredstava, Vukovar su posjetili izaslanik Vlade Republike Hrvatske i Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, delegacija Grada Zagreba predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, delegacija Gradišćanskih Hrvata na čelu sa začetnikom ideje Željezanskim biskupom mons. dr. Ägidiusom J. Zsifkovicsem te biskup mons. Đuro Hranić.

Prije uručenja prikupljenih sredstava, okupljene je, u svome uredu, primio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom. Penava se prisjetio prošlogodišnje propovijedi mons. dr. Zsifkovicsa na Svetoj misi održanoj 18. studenoga na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata  - Još tada je mons. Zsifkovics najavio humanitarno djelovanje prema našem gradu i našim najmlađima i ovim putem mu zahvaljujem na ideji i na realizaciji iste. U duhu cijele akcije se ne gleda nacionalnost niti bilo što drugo, nego je cilj donijeti osmjeh na lica vukovarske djece. Taj cilj je dostignut i to je poanta svega – rekao je Penava.

Da je ovaj projekt dokaz kako se možemo bolje povezati kroz zajedništvo i solidarnost, što je Gradu Zagrebu uvijek bilo na čast i zadovoljstvo naglasio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić – Ovo je samo mala gesta i znak pažnje, ali mišljenja sam da nikad nećemo moći dovoljno vratiti Vukovaru i njegovim stanovnicima za sve ono što su učinili i koliko su propatili za stvaranje samostalne Republike Hrvatske. Zagreb je ponosan na sudjelovanje u ovoj akciji i sudjelovat će u svakom budućem humanitarnom djelovanju za Vukovar – rekao je Bandić te pozvao pripadnike svih nacionalnosti na život u zajedništvu i miru bez mržnje i s pogledom u budućnost, ali da pri tome na zaborave prošlost.

Posebnu zahvalu svim gradišćanskim Hrvatima uputio je izaslanik Vlade Republike Hrvatske Zvonko Milas – Još jednom se dokazala strpljivost i ustrajnost u očuvanju svoje vjere i vrijednosti po kojima se oni prepoznaju kao pripadnici našeg nedjeljivog hrvatskoga naroda. Na ovaj način se pokazuje i posvećenost svojoj domovini i Vukovaru ne samo kao simbolu otpora nego i mjestu gdje se 91. stvarao i život i nova Hrvatska – rekao je Milas.

Kako ovo nije kraj akcije koja je planirana za Vukovar napomenuo je Mons. dr. Ägidius J. Zsifkovics – Drugi dio ove akcije planiramo započeti u veljači godine koja je pred nama u Gradišću uz pomoć Caritasa. U svakoj župi naše biskupije biti će organizirano prikupljanje sredstava također za dječje vrtiće u Vukovaru – zaključio je mons. dr. Zsifkovics te uputio posebnu zahvalu medijima koji su popratili njihovo djelovanje od samoga početka pa sve do ove završne faze kada 195 tisuća kuna odlazi u ruke najmlađih stanovnika našega grada.

Nakon obraćanja okupljenima ispred ureda gradonačelnika program se nastavio posjetom Dječjem vrtiću Vukovar 1, Područnom objektu „Leptirići“ gdje je uz kratku priredbu upriličeno i uručenje donacije, nakon čega su se okupljeni uputili u Centralni objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1 te Područnom objektu Mitnica. Nakon druženja s najmlađima, delegacije su odale počast svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima i civilima Domovinskoga rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a posjetili su i Spomen dom Ovčaru te Gradski muzej Vukovar.

Pročitano 183 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija