Ispiši ovu stranicu

Večer matematike u Dječjem vrtiću Vukovar I

Dječji vrtić Vukovar I ove se godine prvi puta pridružio nacionalnom projektu Večer matematike koji s ciljem popularizacije matematike među odraslima i djecom u vrtićima i školama diljem Republike Hrvatske tradicionalno organizira Hrvatsko matematičko društvo. 

-Večer matematike organizirana je u obliku radionice za djecu i roditelje koja je uključivala male radne centre, odnosno "matematičke stanice" s matematičkim aktivnostima koje su djeca rješavala samostalno ili uz pomoć roditelja. Aktivnosti su bile prilagođene djeci predškolske dobi te su djeca zajedno s odraslima kroz igru i zabavu  usvajala osnovne i početne matematičke pojmove. Na ovaj smo način pokazali kako i matematika ima svoje važno mjesto u vrtiću te kako je poticanje predmatematičkih vještina iznimno važno, a roditeljima smo dali deje za najrazličitije zanimljive i primjerene igre, odnosno aktivnosti koje mogu provoditi i u svojoj svakodnevnici. Prema dječjim komentarima i njihovom sudjelovanju možemo zaključiti da je Večer matematike zaista bila uspješna i da smo ovime započeli jednu novu tradiciju našeg vrtića – rekla je pedagoginja  u Dječjem vrtiću Vukovar I Olesja Beč te zahvalila odgojiteljicama na pripremljenim aktivnostima.

U Večeri matematike sudjelovali su svi objekti dječjeg vrtića, a ukupno je bilo uključeno 140 djece  starije od 3 godine, 123 roditelja te sve odgojiteljice vrtića.

Pročitano 873 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić