NAJNOVIJE
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)
Policija utvrdila jedno kršenje mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:31)
Nadbiskup Hranić: Htjedne li Gospodin, živjet ćemo

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je uskrsnu pastirsku poruku i čestitku pod sloganom Htjedne li Gospodin, živjet ćemo (Jak 4,15).

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:29)
U Hrvatskoj najmanje novozaraženih u posljednja dva tjedna - 40

U Hrvatskoj je 40 novooboljelih od koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 14:33)
HZMO: U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak

U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a prenosi Hina.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:44)
Zaplovi Dunavom virtualno

Kako su nakon pojave koronavirusa i zabrane putovanja u turističkoj agenciji Danubiumtuors Vukovar ostali bez turista i ne mogu vodenim autobusom isplovljavati na Dunav, vlasnica agencije Zrinka Šesto kaže da su svim posjetiteljima pripremili virtualne plovidbe Dunavom na internetskoj stranici agencije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:33)

U Dalju održana konferencija o ženskom poduzetništvu

Ženski poduzetnički centar u Dalju bi trebao biti otvoren idućega ljeta Ženski poduzetnički centar u Dalju bi trebao biti otvoren idućega ljeta Foto: Tportal


U Dalju je održana konferencija pod nazivom Women Business HUB-WBH, a u okviru projekta prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska -Srbija 2014.-2020. Cilj je ovoga projekta kojega provodi Poduzetničko -razvojni centar Općine Erdut – lokalna razvojna agencija d.o.o. (PORC) s partenrima iz Novog Sada, stvoriti uvjete za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnoj regiji Hrvatska-Srbija putem umrežavanja i osnivanja HUB-a.

Provedbom planiranih aktivnosti ovaj će projekt utjecati na razvoj poduzeća koje vode žene kao i na pružanje mogućnosti za nova radna mjesta, kažu u PORC-u.

- Cilj nam je ovom konferencijom upoznati širu javnost s projektom koji ima jednu inovativnu temu odnosno osnaživanje ženskoga poduzetništva u prekograničnom području. Planiramo brojne aktivnosti, prvenstveno osnivanje prekogranične mreže sa ženskim HUB-om u Općini Erdut, a u tu namjenu ćemo renovirati gornji kat našeg poduzetničkoga centra i prenamijeniti ga za žene poduzetnice. U Novom Sadu će pak biti osnovan Ženski business centar. Također kroz projekt planiramo nabaviti IT i drugu opremu za centre, edukaciju poduzetnica, organizirati međunarodnu business konferenciju u Novom Sadu te studijsko putovanje kao i razne promotivne aktivnosti - navela je Jelena Eklemović, voditeljica projekta, dodavši kako bi ženski poduzetnički centar u Dalju s radom trebao započeti idućega ljeta.

Ciljana skupina su poduzetnice i potencijalne poduzetnice u Sjeverno-bačkom okrugu u Srbiji te Osječko-baranjskoj županiji u Hrvatskoj.

Projekt je vrijedan približno 355 tisuća eura, predviđeno trajanje je 18 mjeseci, a projekt traje do ožujka 2021. godine. 

Pročitano 169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija