NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 61 novozaražena osoba koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:06)
Osnovan Boćarski klub Šarengrad

Sportska zajednica Iloka i Vukovarsko – srijemske županije s početkom kolovoza bogatija je za još jedan kub.

Naime, u Šarengradu je osnovan boćarski klub “Šarengrad”. Kako u Šarengradu trenutno nema terena za boćanje plan čelnika kluba je do proljeća slijedeće godine izgraditi terene, a onda od 2021. godine krenuti s natjecanjem u nekoj od boćarskih liga.

S obzirom na broj kubova Boćarski klub Šarengrad u početku će se natjecati u 2. županijskoj boćarskoj ligi. Za predsjednika novoosnovanoga kluba izabran je Pero Ćorić dok su za dopredsjednike kluba izabrani Zdravko Paić i Ivan Opuhač. Tajnik Boćarskog kluba Šarengrad je Igor Jurgec.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 12:44)
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)

U Lovasu svečano otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja

Pakirni centar za jaja Pakirni centar za jaja Foto: Valerija Lozančić

U Lovasu je svečano otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja malog kapaciteta tvrtke Agroklaster d.o.o.

Riječ je o pakirnici kapaciteta 2.200 komada jaja na sat koja tvrtka trenutno nabavlja od 9 kooperanata.
Prema riječima direktora tvrtke Agroklaster d.o.o. Zdenka Podolara u okviru projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja planiraju povećati broj kooperanata za 5 ili 6 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava  koji će imati oko 10.000 nesilica i 9.000 komada jaja dnevno, ali i započeti s vlastitom proizvodnjom na proizvodnom pogonu u Soljanima koji će imati znatno veći kapacitet.

-Kroz ovakve projekte želimo iskoristiti resurse koje imamo, a to su prazna dvorišta i gospodarski objekti kojima planiramo ponovno udahnuti život i vratiti poduzetništvo, a time i zaustaviti negativne demografske trendove. Želimo zaraditi, ali i zaposliti naše ljude – rekao je Podolar dodajući kako ukupna vrijednost projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja iznosi oko 4,5 milijuna kuna, a najveći dio financiran je iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije.

Lovas jaja 4

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić otvarajući pakirnicu izrazio je zadovoljstvo što se u Lovasu koji je tijekom rata bio jako devastiran događaju mnogobrojne aktivnosti i ostvaruju brojni projekti na boljitak svih stanovnika.

-Nastavljamo i dalje pomagati obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, a s tim ciljem Agroklaster i je osnovan. Mislim da ćemo zajedno surađujući uspjeti proizvesti kvalitetne proizvode i osigurati im plasman – poručio je župan.
Općina Lovas osigurala je prostor za pakirnicu, odnosno u obnovu objekta uložila je 80.000 kuna. To je samo jedan od brojnih načina na koji stvaraju uvjete za daljnji razvoj gospodarstva.

- Ovakvi gospodarski projekti, pod navodnicima mali, za nas su od velikog značaja za ostanak naših ljudi u pograničnom području.  Bez ovakvih aktivnosti ovdje nema života. U potpunosti smo obnovili infrastrukturu, a sada Općina daje sve od sebe  za daljnji razvoj gospodarstva i ostanak mladih na našemu području - naglasila je načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

Lovas jaja 3

Jedan od devetero proizvođača jaja je i Goran Rubić iz Nuštra koji ima 300 nesilica i dnevno proizvodi oko 250 jaja.
- Jaja prodajem Agroklasteru po otkupnoj cijeni od jedne kune. Za sada je suradnja dobra i namjeravam proizvodnju i proširiti – rekao je Rubić.

Svečanosti su nazočili mnogobrojni uzvanici, a pakirnicu je blagoslovio velečasni Marin Putilin.

Pročitano 351 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija