NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

Gradska organizacija HDZ-a Vukovar daje potporu kandidaturi gradonačelnika Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a

Gradska organizacija HDZ-a Vukovar daje potporu kandidaturi gradonačelnika Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a.
Priopćenje donosimo u cijelosti.

-Gradska organizacija HDZ-a Vukovar izražava svoje veliko zadovoljstvo kandidaturom našeg gradonačelnika Ivana Penave za funkciju zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim unutarstranačkim izborima. Osim toga izuzetno smo sretni zbog činjenice da je gospodin Penava potvrdio da bez obzira na ishod izbora ostaje u Vukovaru, zbog čega smo uvjereni da ćemo i na sljedećim lokalnim izborima dobiti povjerenje naših građana. Nadalje, to je najsnažniji dokaz da Ivan Penava u ovu „utakmicu“ ne ulazi zbog svojih osobnih interesa već zbog iskrene želje da bude predstavnik svih članova HDZ-a čiji se glas nažalost vrlo često ne čuje dovoljno glasno.

Rezultati njegova predanog rada u Vukovaru jasno govore da gospodin Penava ima sve kompetencije kako bi kvalitetno obnašao dužnost zamjenika predsjednika HDZ-a. Svi mi koji živimo u Vukovaru svjedoci smo prije svega njegove stručnosti koja se najbolje očituje u vizualnom izgledu našeg Vukovara danas i prije njegova mandata, ali i u nizu uspjeha koji su ostvareni u svim segmentima, posebice u gospodarskom koji je urodio otvaranjem novih tvrtki i najvažnije od svega otvaranjem novih radnih mjesta. Osim toga osobine koje ga krase, a koje su kroz njegov dosadašnji rad imali priliku prepoznati svi Hrvati su zasigurno domoljoblje prije svega, a onda i hrabrost da se za svoje stavove i uvjerenja bori bez kalkulacija. Ivan Penava čovjek je koji je dosljedan, a to pokazuje i ova kandidatura koja je njegov iskreni pokušaj da nešto promjeni i učini HDZ boljim.

Bez obzira na izvrsne rezultate našeg gradonačelnika i GO HDZ-a Vukovar, trenutno niti jedan naš član ne obnaša nikakvu stranačku funkciju niti je član Predsjedništva HDZ-a. Upravo zato, glas za Ivana Penavu na unutarstranačkim izborima bit će glas za svakog običnog člana stranke i za svaki temeljni ogranak jer smo uvjereni da će on govoriti u ime svih, a ne samo u ime „relevantnih članova“ HDZ-a kako sebe nazivaju neki od njih. Odgovorno tvrdimo da su najrelevantniji članovi HDZ-a svi oni ljudi koji rade za dobrobit stranke, koji ju već godinama svojim glasovima podržavaju na izborima i zahvaljujući čijem povjerenju i jesmo na ovim funkcijama koje obnašamo danas. Njima trebamo biti zahvalni i njih trebamo zastupati, a Ivan Penava je već nekoliko puta dokazao da je osoba koja je u stanju bez ustručavanja glasno govoriti sve ono što naši članovi misle.

Čestitamo i svima onima koji su istaknuli svoju kandidaturu za ulazak u izborni proces, ali i onima koji će to učiniti u skorije vrijeme. Pozivamo što veći broj članova da se kandidiraju i istaknu svoje stranačke ambicije kako bismo u jednoj „prijateljskoj utakmici“, u kojoj sigurno neće biti pobjednika i gubitnika prezentirali svoja mišljenja i izabrali najbolje među sobom. Pluralizam mišljenja je zapravo jedna od osnovnih ali istovremeno i najljepših vrijednosti demokracije.

Nadalje, treba biti svjestan da nam nakon toga dolazi jedna puno važnija utakmica u kojoj ne postoji neriješeni rezultat i koja će na kraju ipak definirati pobjednika i gubitnika. Sukladno tome očekujemo od svih kandidata u izbornom procesu ali i svih ostalih članova visoku dozu korektnosti i demokratičnosti. Smatramo da tome nikako ne doprinose istupi pojedinaca koji nizom svojih sadržajno i vremenski promašenih izjava ove vrijednosti dovode u pitanje. Mislimo tu prije svega na gospodina Maria Kapulicu koji je zaposlenik HDZ-a, što znači da za svoj rad prima plaću i trebao bi biti vrlo oprezan u svojim izjavama, s obzirom da se od njega očekuje da svim članovima bude na raspolaganju, a ne da procjenjuje tko je od tih članova relevantan za kandidaturu, a tko nije.

Mišljenje je ovo članica i članova gradske organizacije HDZ-a herojskog grada Vukovara koji zajednički stoje iza našeg Ivana Penave i vjerujemo da ćemo dobiti podršku dovoljnog broja članova HDZ-a za mjesto zamjenika predsjednika. S razlogom ovu zadnju rečenicu pišemo u množini kako bismo još jednom nedvojbeno potvrdili da u ovoj utakmici naš Ivan nije sam, mi bezuvjetno stojimo iza njega – stoji u priopćenju Gradske organizacije HDZ-a Vukovar.

Pročitano 270 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija