Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima dobili zatvorske kazne jer su vozili bez vozačke dozvole

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje u kojemu se naglašava da će policijski službenici Prometne policije Vinkovci nastaviti poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u koje se ubrajaju alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisna uporaba mobitela.

Naime, u razdoblju od 20. do 26.siječnja vinkovačka je prometna policija ukupno utvrdila i procesuirala 187 prekršaja od čega devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola s najvećom izmjerenom koncentracijom alkohola u količini od 3,08 g/kg. Utvrđena su i 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja s najvećim prekoračenjem od 195 km/h na autocesti Zagreb-Lipovac, dok je u naseljenom mjestu najveća prekoračena brzina bila 127 km/h. Prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa bilo je 39, nepropisno je koristilo mobitel njih 10, a zabilježeno je i 65 ostalih prekršaja.

Uhićena su i tri vozača kako bi ih se spriječilo u nastavku činjenja prekršaja, a provedena su i tri žurna sudska postupka protiv vozača.

Tako je uhićen 40-godišnji recidivist iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim automobilom unatoč činjenici da mu je oduzeta vozačka dozvola. U žurnom postupku presudom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana. Uhićen je i 36-godišnjak iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 18 dana kao i novčana kazna od sedam tisuća kuna. Protiv 51-godišnjaka iz Ivankova koji je upravljao osobnim automobilom i kojemu je alokotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 3,08 g/kg podnijet je optužni prijedlog te predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 11 do 21 tisuću kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozačima koji su zatečeni u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu, u Rokovcima, Slakovcima i Jarmini izdani su prekršajni nalozi s izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 10 tisuća kuna.

Svim navedenim prekršiteljima ujedno je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri do 6 mjeseci. 

Pročitano 779 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar