Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene nagrade za natječaj Poduzetnici budućnosti

Dodjela nagrada Dodjela nagrada Foto:Novosti.hr

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dodijelila je nagrade za 25 projekata srednjih škola u okviru natječaja „Poduzetnici budućnosti“.

Jedan od pobjedničkih je i projekt „Pogledaj u penđer“ tima Srednje strukovne škole iz Vinkovaca kojem je uručeno priznanje uz nagradu od 5.000 kuna. HUP ovaj natječaj organizira svake godine s ciljem poticanja i promoviranja poduzetništva među mladima.

-Smatramo da je jako bitno da mladi budu kreativni i inovativni te da se pripreme za samo tržište rada. Vjerujemo kako su naši mladi budućnost i kako će jednog dana biti poduzetnici ili obrtnici te da će im svako iskustvo koje su dosad stekli pomoći u boljem radu, naglasila je Vedrana Gado, pravna savjetnica HUP-a Regionalnog ureda Osijek.

Po riječima voditeljice projekta i profesorice stručnih predmeta u sektoru turizam i ugostiteljstvo Mirjane Jakšić projekt je zamišljen kao jedna vrsta suradnje s Drvodjelsko-tehničkom školom tako što bi učenici izrađivali tradicionalne šokačke „penđere“ te ih ukrasili naljepnicama koje bi prikazivale slavonske običaje.

-Cilj je bio pokušaj izrade nekih novih suvenira koji bi pokrivali naše tradicijske običaje s kojima smo jako bogati i na koje smo ponosni. Mišljenja smo da je baština neka univerzalna vrijednost koju trebamo dalje promovirati i prenositi na sljedeće generacije, rekla je Jakšić.
Ovu će nagradu, kaže Jakšić, iskoristiti za podizanje učeničkog standarda kako bi poboljšali materijalne uvjete učenika Srednje strukovne škole.

Pročitano 622 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI