NAJNOVIJE
Dr.sc. Aleksandar Durman počasni građanin grada Vukovara

U Gradskom muzeju Vukovar održana je svečanost dodjela javnih priznanja Grada Vukovara. Za izniman doprinos istraživanju i razvoju vučedolske kulture te promicanje Vučedola i Vukovara počasnim građaninom proglašen je dr.sc. Aleksandar Durman. 

(Petak, 25 Rujan 2020 20:50)
Humanitarna akcija: Vožnja u prirodi

Kako bi javnosti ukazali na važnost primjene modularne terapije koja znatno poboljšava plućnu funkciju oboljelih i utječu na kvalitetu i duljinu života, Udruga Cistične fibroze Hrvatska pokrenula je hvale vrijednu humanitarnu akciju  pod nazivom Vožnja u prirodi.

(Petak, 25 Rujan 2020 15:43)
10. Kulturna manifestacija "Kad je golubica letjela"

U Organizaciji Društva Rusnak, U Starim Jankovcima će se održati deseta, jubilarna kulturna manifestacija Kad je golubica letjela.

(Petak, 25 Rujan 2020 15:26)
U Vinkovcima obilježen Dan policije

Vukovarsko-srijemska policijska uprava obilježila je Dan policije, skromno, sukladno epidemiološkim okolnostima.

(Petak, 25 Rujan 2020 15:06)
U Hrvatskoj 223 nova slučaja

U Hrvatskoj su zabilježena 223 nova slučaja oboljenja od korona virusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.226.

(Petak, 25 Rujan 2020 10:07)
U Osječko-baranjskoj županiji 11novooboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je pozitivnih osoba na koronavirus.

(Petak, 25 Rujan 2020 10:06)
Sedam oboljelih u Vinkovcima, jedan u Bošnjacima

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata je osam novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Petak, 25 Rujan 2020 09:50)

Započela ugradnja sustava video nadzora

Postavljanje video nadzora Postavljanje video nadzora Foto: GV

Na području Vukovara započela je ugradnja sustava video nadzora, a u cilju podizanja opće sigurnosti ljudi i imovine na javnim površinama, izvijestili su iz vukovarske Gradske uprave.

Sustav pokriva 27 lokacija s ukupno 30 kamera koje omogućavaju prepoznatljivost lica i registracijskih oznaka vozila bez obzira na vrijeme snimanja.

Kako je u proteklom razdoblju došlo do pojave učestalog odbacivanja otpada u okoliš, video nadzor će se između ostalog koristiti i u sankcioniranju osoba koje nepropisno odlažu otpad.

Pod nadzorom će biti polupodzemni spremnici, zeleni otoci, divlje deponije kao i pristupne ceste prema lokacijama na kojima su divlje deponije. Kazna za korisnika usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada koji ne postupa sukladno odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na području Vukovara kreće se u rasponu od 100 do 700 kuna, ovisno od vrste prekršaja te će biti naplaćena od strane Komunalca d.o.o. i iskazana na računu za odvoz otpada kao ugovorna kazna.

U slučaju kršenja odredbi odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada nadležno je komunalno redarstvo koje može izreći kazne u rasponu od 500 do 2.500 kuna.

Pročitano 2233 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija