NAJNOVIJE
U Hrvatskoj najmanje novozaraženih u posljednja dva tjedna - 40

U Hrvatskoj je 40 novooboljelih od koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 14:33)
HZMO: U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak

U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a prenosi Hina.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:44)
Zaplovi Dunavom virtualno

Kako su nakon pojave koronavirusa i zabrane putovanja u turističkoj agenciji Danubiumtuors Vukovar ostali bez turista i ne mogu vodenim autobusom isplovljavati na Dunav, vlasnica agencije Zrinka Šesto kaže da su svim posjetiteljima pripremili virtualne plovidbe Dunavom na internetskoj stranici agencije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:33)
Novooboljela osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome

Komentirajući novi registrirani slučaj oboljele osobe na području Vukovara, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac jer ispričala kako osoba nije pokazivala simptome, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:15)
Neki i dalje krše mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protekloga vikenda evidentirala sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:50)
U Iloku muškarac izgorio u kući

U Iloku je u požaru obiteljske kuće u Ulici Milana Štefanika smrtno stradao njezin vlasnik 59-godišnji građanin Iloka.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:44)
Policija uhitila dvojicu provalnika, jedan maloljetan

U Ulici Blage Zadre u Vukovaru oko 4. travnja provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:42)

Započela ugradnja sustava video nadzora

Postavljanje video nadzora Postavljanje video nadzora Foto: GV

Na području Vukovara započela je ugradnja sustava video nadzora, a u cilju podizanja opće sigurnosti ljudi i imovine na javnim površinama, izvijestili su iz vukovarske Gradske uprave.

Sustav pokriva 27 lokacija s ukupno 30 kamera koje omogućavaju prepoznatljivost lica i registracijskih oznaka vozila bez obzira na vrijeme snimanja.

Kako je u proteklom razdoblju došlo do pojave učestalog odbacivanja otpada u okoliš, video nadzor će se između ostalog koristiti i u sankcioniranju osoba koje nepropisno odlažu otpad.

Pod nadzorom će biti polupodzemni spremnici, zeleni otoci, divlje deponije kao i pristupne ceste prema lokacijama na kojima su divlje deponije. Kazna za korisnika usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada koji ne postupa sukladno odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na području Vukovara kreće se u rasponu od 100 do 700 kuna, ovisno od vrste prekršaja te će biti naplaćena od strane Komunalca d.o.o. i iskazana na računu za odvoz otpada kao ugovorna kazna.

U slučaju kršenja odredbi odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada nadležno je komunalno redarstvo koje može izreći kazne u rasponu od 500 do 2.500 kuna.

Pročitano 2039 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija