NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

Župan Božo Galić u radnoj posjeti Općini Gradište

Župan Božo Galić je danas zajedno sa svojim suradnicima posjetio Općinu Gradište.

Na sastanak s načelnikom Srećkom Papcem i njegovim suradnicima, župan Galić se upoznao s dosadašnjim aktivnostima u Općini Gradište ali i s gospodarskom situacijom na području općine, te su razgovarali i o izgradnji druge faze infrastrukture u poslovnoj zoni "Ambarine", realizaciji izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji, mogućnosti iskorištenja novosagrađenih prostorija društvenog doma, demografskoj problematici, odnosno o pomoći obitelji Adžamić koju čine roditelji i dvanaestero djece, a koji žive u vrlo lošim uvjetima. Razgovaralo se i o izgradnji Doma kulture u Gradištu kroz projekt Slavonija-Baranja-Srijem.

Načelnik Papac je izvijestio kako je u poduzetničkoj zoni Ambarine, koja je najveća zona u Županiji ukupne površine oko 54ha, trenutno sedam proizvodnih objekata, te su tri u fazi izgradnje, među kojima i Drvno-tehnološki centar. Zaposleno je oko 300-350 ljudi. Istaknuo je kako je izgradnja Objekta za kulturu s pripadajućom multifunkcionalnom dvoranom jedan od prioritetnih projekata u Općini, kao i realizacija prijavljenog projekta Izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji.

Između ostalog, dogovoreno je kako će Općina i Županija što žurnije pomoći u rješavanju stambenog pitanja mnogobrojne obitelji Adžamić. Nakon održanog radnog sastanka u Općini Gradište župan i načelnik sa suradnicima obišli su novi Centar za djecu, odrasle i umirovljenike  u centru Gradišta. U prizemlju će se nalaziti dječji vrtić i prostorije za umirovljenike, dok će gornji dio biti namijenjen za različite društvene namjene kao i za aktivnosti udruga civilnog društva. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije – Program ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti oko 7, 5 milijuna kuna.

 Obišli su i jednu od najuspješnijih tvrtki u kategoriji malih trgovačkih društava u Vukovarsko-srijemskoj županiji Multinorm d.o.o. koja se nalazi u Poslovnoj zoni Ambarine u Gradištu. Tvrtka zapošljava oko 250 radnika. S pomoću strukturnih fondova proizvodni pogon je prije dvije godine preselio u susjedno selo Gradište i sagradio proizvodno montažne hale s poslovnim objektom. U tvornicu je uloženo oko 40 milijuna kuna, a za nju je ova tvrtka 2018. dobila i posebnu nagradu ‘Lider invest‘ za poticanje regionalnog razvoja projektom ‘Izgradnja proizvodno poslovne građevine sa trafostanicom i portirnicom’. Također tvrtka je i prošlogodišnji dobitnik županijskog priznanja za doprinos razvoju gospodarstva.

U poduzetničkoj zoni u Gradištu se gradi i Drvno-tehnološki centar, te je izaslanstvo obišlo i radove na istom, kako bi se na licu mjesta uvjerilo kako sve ide prema predviđenom planu. Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu Vukovarsko-srijemske županije koji će potaknuti gospodarski razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 25 milijuna kuna.

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija