NAJNOVIJE
U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:10)
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Minisitrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)
Još dvije novo oboljele osobe od koronavirusa u našoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od noćas su još 2 pozitivne osobe na koronavirus, što je dosad ukupno pozitivnih 13 osoba.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 09:54)

Župan Božo Galić u radnoj posjeti Općini Gradište

Župan Božo Galić je danas zajedno sa svojim suradnicima posjetio Općinu Gradište.

Na sastanak s načelnikom Srećkom Papcem i njegovim suradnicima, župan Galić se upoznao s dosadašnjim aktivnostima u Općini Gradište ali i s gospodarskom situacijom na području općine, te su razgovarali i o izgradnji druge faze infrastrukture u poslovnoj zoni "Ambarine", realizaciji izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji, mogućnosti iskorištenja novosagrađenih prostorija društvenog doma, demografskoj problematici, odnosno o pomoći obitelji Adžamić koju čine roditelji i dvanaestero djece, a koji žive u vrlo lošim uvjetima. Razgovaralo se i o izgradnji Doma kulture u Gradištu kroz projekt Slavonija-Baranja-Srijem.

Načelnik Papac je izvijestio kako je u poduzetničkoj zoni Ambarine, koja je najveća zona u Županiji ukupne površine oko 54ha, trenutno sedam proizvodnih objekata, te su tri u fazi izgradnje, među kojima i Drvno-tehnološki centar. Zaposleno je oko 300-350 ljudi. Istaknuo je kako je izgradnja Objekta za kulturu s pripadajućom multifunkcionalnom dvoranom jedan od prioritetnih projekata u Općini, kao i realizacija prijavljenog projekta Izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji.

Između ostalog, dogovoreno je kako će Općina i Županija što žurnije pomoći u rješavanju stambenog pitanja mnogobrojne obitelji Adžamić. Nakon održanog radnog sastanka u Općini Gradište župan i načelnik sa suradnicima obišli su novi Centar za djecu, odrasle i umirovljenike  u centru Gradišta. U prizemlju će se nalaziti dječji vrtić i prostorije za umirovljenike, dok će gornji dio biti namijenjen za različite društvene namjene kao i za aktivnosti udruga civilnog društva. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije – Program ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti oko 7, 5 milijuna kuna.

 Obišli su i jednu od najuspješnijih tvrtki u kategoriji malih trgovačkih društava u Vukovarsko-srijemskoj županiji Multinorm d.o.o. koja se nalazi u Poslovnoj zoni Ambarine u Gradištu. Tvrtka zapošljava oko 250 radnika. S pomoću strukturnih fondova proizvodni pogon je prije dvije godine preselio u susjedno selo Gradište i sagradio proizvodno montažne hale s poslovnim objektom. U tvornicu je uloženo oko 40 milijuna kuna, a za nju je ova tvrtka 2018. dobila i posebnu nagradu ‘Lider invest‘ za poticanje regionalnog razvoja projektom ‘Izgradnja proizvodno poslovne građevine sa trafostanicom i portirnicom’. Također tvrtka je i prošlogodišnji dobitnik županijskog priznanja za doprinos razvoju gospodarstva.

U poduzetničkoj zoni u Gradištu se gradi i Drvno-tehnološki centar, te je izaslanstvo obišlo i radove na istom, kako bi se na licu mjesta uvjerilo kako sve ide prema predviđenom planu. Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu Vukovarsko-srijemske županije koji će potaknuti gospodarski razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 25 milijuna kuna.

Pročitano 140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija