NAJNOVIJE
U Vinkovcima se održavaju Rimski dani

Pod sloganom 'Inter nos fortiores' – 'Zajedno smo jači' u vinkovačkom parku Lenije održavaju se VIII. rimski dani, zabavna i kulturna manifestacija koja veliča rimsku kulturu na tlu Vinkovaca, javlja Hina.

(Subota, 04 Srpanj 2020 16:23)
1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

Održan 1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

(Subota, 04 Srpanj 2020 15:11)
U RH 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 1 osoba preminula

Prema službenim podatcima Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, 86 je novih slučajeva zaraze COVID-19 bolesti, u bolnicama se nalazi ukupno 85 osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 14:01)
U Osječko-baranjskoj županiji 14 pozitivnih nalaza na COVID-19

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 215 uzoraka, što je do sada među najvišim dnevnim brojem obrada, a pozitivno je bilo 14 nalaza. Najviše (8) pozitivnih nalaza je s područja Đakova, četiri iz Osijeka te po jedan osoba iz Strizivojne i Čepina. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 10:19)
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 2 novih pozitivnih osoba na COVID-19.  Osobe su iz Županje.

(Subota, 04 Srpanj 2020 09:58)
U ponoć počela izborna šutnja

Od ponoći je na snazi izborna šutnja.

(Subota, 04 Srpanj 2020 07:12)
Pavliček prozvao Ministarstvo kulture za ugrožavanje projekta Vukovar Tower

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček održao je ispred nekadašnjeg hotela Dunav konferenciju za medije na temu ugrožavanja investicije u vrijednosti od 185 milijuna kuna koju su prije dvije godine najavili švicarski poduzetnici hrvatskih korijena iz tvrtke Immo Invest Partner.

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:48)

Gradonačelnik Penava sa suradnicima u posjeti Ricosti Croatia

Ricosta u novi pogon ulaže 8 milijuna kuna Ricosta u novi pogon ulaže 8 milijuna kuna Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  sa suradnicima posjetio je u Vukovaru tvrtku Ricosta Croatia d.o.o. koja je zbog uspješnog dosadašnjeg rada i zadovoljavanja uvjeta proizvodnje i kvalitete  kupila susjedno zemljište s namjerom proširenja poslovanja i izgradnje novog pogona tvornice.

Radovi  koji su u tijeku, vrijedni su oko 8 milijuna kuna, a rok završetka radova je planiran do sredine travnja ove godine. Otvaranjem novog pogona zaposliti će 30 djelatnika uz tendenciju porasta zapošljavanja.

-Nastavak je ovo i potvrda da ukupan broj zaposlenih u gradu Vukovaru kontinuirano raste te da Vukovar ima velike potencijale za ulaganje ali i da intenzivno radi na privlačenju zainteresiranih investitora, reko je gradonačelnik Penava dodajući kako je dugogodišnji rad Gradske uprave, fokusiran na gospodarstvo iznjedrio ovakve rezultate.

-Nije slučajan podatak da smo se našli na drugom i trećem mjestu u Hrvatskoj po izdvajanju za gospodarstvo, u taj rezultat uloženo je puno napora, a upravo je Ricosta Croatia jedna od tvrtki koja ima tendenciju porasta zaposlenih. Od pokretanja svog poslovanja do danas, broj zaposlenih se u Ricosti povećao za 75%.“, izjavio je gradonačelnik Penava dodajući kako će u predstojećem razdoblju, s proširenjem pogona, kako je i najavljeno, doći do novih upošljavanja što ide u prilog gospodarskog rasta Vukovara, porasta broja radnih mjesta te pozicioniranja Vukovara kao prepoznatljivog središta obućarske industrije.

Novi pogon Ricoste nalazit će se na površini od 1400 četvornih metara rekla je  prokuristica Ricoste, Anica Dorkin. Dodala je kako tvrtka danas broji 111 uposlenih te kako planiraju do kraja 2020.godine zaposliti još 30 osoba. Dorkin je također pojasnila kako se tvrtka bavi krojenjem i šivanjem gornjih dijelova dječjih cipela, te kako je u svojim početcima imala je 64 zaposlena.

Tvrtka Ricosta Croatia d.o.o. s radom je započela 01. siječnja 2016. godine, a bavi se krojenjem i šivanjem gornjih dijelova dječjih cipela. Te godine tvrtka je imala 64 zaposlenika, a danas ona broji 111 djelatnika. Ricosta Croatia je u vlasništvu  tvrtke Ricosta GmbH Njemačka, a osim Hrvatske, posjeduje tvrtke i u Poljskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj. 

Pročitano 229 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija