Ispiši ovu stranicu

15. glazbeni festival „Šokačke pisme"

Sudionici 13. festivala "Šokačke pisme" Sudionici 13. festivala "Šokačke pisme" Foto: Arhiv HRV-a

U dvorani Mladost u Županji, u petak, 7. veljače, održava se tradicionalni 15. glazbeni festival pod nazivom „Šokačke pisme“.

Ove će godine na festivalu biti predstavljene 22 nove tamburaške pjesme, a bit će proglašena i najslušanija pjesma s prošlogodišnjeg izdanja festivala.

- Mi smo festival bez prosudbenog žirija. Naš žiri su slušatelji radio-postaja koje u toku godine bilježe najslušanije pjesme. Večeras ćemo imati prilike čuti i koje su to - rekao je Ivica Oršolić, Član Organizacijskog odbora festivala Šokačke pisme i voditelj festivala, koji je otkrio kako su tri najslušanije pjesme festivala 2019. godine pjesma Dva prozora TS Salaš, pjesma Ti si ta u izvedbi Stjepana Jeršeka-Štefa i pjesma Kuća u izvedbi Berde Banda te dodao kako se i ove godine na glazbenom festivalu uručuje priznanje za poseban doprinos u očuvanju tradicijske kulture i šokačke baštine.

- To je jedna odlika našeg festivala, dati priznanje onim ljudima koji su svoj život posvetili tamburi i tamburaškoj glabi. Ove je godine to Zvonko Bogdan koji je karijeru započeo 1972 i koji je uvijek surađivao s najboljim tamburašima, a veliku suranju ima i s tamburašima koji su još uvijek na sceni - zaključio je Oršolić.

Na festivalu nastupaju Stanko Šarić, Stjepan Jeršek-Štef, Ivan Štivić, Kristali, Ravnica, Šokci, Salaš, Satir, Zvona, Tambura Band i brojni drugi, s početkom u 19 sati i 30 minuta. 

Pročitano 390 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI