NAJNOVIJE
U OBŽ peta osoba preminula od posljedica koronavirusa

Još je jedna osoba preminula od posljedica COVID-a19 u Osječko - baranjskoj županiji.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 12:10)
Hrvatski sabor u ponedjeljak raspravlja 4 nova zakona

Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 11:47)
U VSŽ troje novooboljelih, ukupno 21

U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga 2 odrasle osobe iz Vinkovaca, 1 dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba  je 21, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 10:03)
Blagdan je Cvjetnice

Danas je blagdan Cvjetnice.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 08:35)
Božinović: Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke, iprenosi Hina.

''Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku'', poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.

Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.

''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.        

(Subota, 04 Travanj 2020 14:33)
U Hrvatskoj je od jučer 47 osoba zaraženo korona virusom, ukupno 1126

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1.126, a potvrđena je smrt još četiri osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 14:22)
Radno vrijeme pekarnica

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pekarnicama promijenjeno radno vrijeme od 8 do 17 sati.

(Subota, 04 Travanj 2020 12:12)

Nastavlja se projekt HELP, branitelji daju potporu građanima Zgreba

Nastavlja se projekt HELP, branitelji daju potporu građanima Zgreba Foto: Arhiva HRV

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i dalje radi na projektu Pomoć u kući za Hrvatske branitelje grada Vukovara – HELP.

-Navedeni projekt će se provoditi sve dok nam ne stignu drugačije preporuke Stožera civilne zaštite. Naime, naši djelatnici i dalje pomažu najpotrebitijima, odnosno našoj ciljnoj skupini u koju su uvršteni branitelji i stradalnici, heroji našega grada i države kojima smo neizmjerno zahvalni na svemu što su učinili za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske države. Dakle, s obzirom na ovaj nemili događaj koji je zahvatio cijelu državu i cijeli svijet, točnije na Coronavirus, važno je naglasiti da naši korisnici ulaze u rizičnu skupinu ljudi kako zbog svoje starosne dobi tako i zbog posljedica sudjelovanja u Domovinskom obrambenom ratu. Iz toga razloga naši djelatnici i dalje pružaju pomoć korisnicima odlaskom u trgovine, ljekarne i slično – rekao je predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić.

U okviru projekta devetero djelatnika i jedan volonter skrbe o 34 obitelji koje im se za pomoć mogu obratiti i telefonski te će u najkraćem roku odgovoriti na njihove zahtjeve.
Šoljić je pozvao i zamolio sve da poštuju sve mjere i preporuke Stožera civilne zaštite te prate službene stranice Vlade.
-I za kraj ono najvažnije, molimo vas da čuvate i sebe i druge i ostanete kod svojih kuća. Mi smo tu da vam pomognemo. Želimo vam dobro zdravlje! – naglasio je Šoljić dodajući kako suosjećaju i potporu daju i građanima grada Zagreba.
-Branitelji su uvijek bili spremni pomoći pa tako se i u ovoj situaciji stavljamo na raspolaganje svim službama. Ukoliko bude bilo potrebe, mi smo tu – poručio je Šoljić.

Pročitano 72 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija