NAJNOVIJE
Stožer: Novih 56 zaraženih, ukupno 1182, umrle tri osobe

Novih je 56 slučajeva zaraze koronavirusom potvrdio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite, navodeći da su ukupno u državi zaražene 1182 osobe, a u zadnja 24 sata još su tri umrle, svi kronični bolesnici starije životne dobi, prenosi Hina.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 14:25)
U OBŽ peta osoba preminula od posljedica koronavirusa

Još je jedna osoba preminula od posljedica COVID-a19 u Osječko - baranjskoj županiji.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 12:10)
Hrvatski sabor u ponedjeljak raspravlja 4 nova zakona

Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 11:47)
U VSŽ troje novooboljelih, ukupno 21

U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga 2 odrasle osobe iz Vinkovaca, 1 dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba  je 21, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 10:03)
Blagdan je Cvjetnice

Danas je blagdan Cvjetnice.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 08:35)
Božinović: Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke, iprenosi Hina.

''Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku'', poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.

Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.

''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.        

(Subota, 04 Travanj 2020 14:33)
U Hrvatskoj je od jučer 47 osoba zaraženo korona virusom, ukupno 1126

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1.126, a potvrđena je smrt još četiri osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 14:22)

Vukovarsko Gradsko vijeće izglasalo paket mjerama za korištenje proračunskih sredstava u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa

Održana elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Održana elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Foto: HRV

Po prvi puta u povijesti održana je elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara. Sjednica je bila zatvorena za javnost, ovoga puta i bez aktualnoga sata te s dvije točke dnevnoga reda. Prva je bila izglasavanje Odluke o mjerama za korištenje proračunskih  sredstava Grada Vukovara u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa, a druga podnošenje izvješća o radu gradonačelnika u zadnjih šest mjeseci.

Vijećnici Gradskoga vijeća Grada Vukovara elektroničkim su putem, većinom glasova, usvojili Odluku o paketu mjerama za korištenje proračunskih sredstava u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa.

BEZ ZAKUPNINE I NAKNADE ZA ČIŠĆENJE

Grad Vukovar ovom odlukom preusmjerava proračunska sredstava s ciljem pomoći posebno pogođenim skupinama građana kao što su mlade obitelji te vukovarskim gospodarstvenicima jer one donose mjere uštede koje će dati poticaj za zadržavanje radnih mjesta, ali i rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjenja. Tako primjerice, svi poslovni subjekti koji su zakupnici nekretnina u vlasništvu Grada Vukovara, a kojima je poslovna aktivnost obustavljena, ograničena ili smanjena sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine za zakup nekretnina u vlasništvu Grada i naknade za čišćenje zajedničkih dijelova zgrade, počevši od zakupnine i naknade za čišćenje za mjesec ožujak pa sve do ukidanja protuepidemijskih mjera odnosno obustave ili ograničenja rada.

Obustavljaju se i isplate udrugama kojima su odobrena financijska sredstva sukladno Programu javnih potreba u sportu, a koja su dodijeljena na temelju javnih natječaja i poziva, osim isplate sredstava koja su odobrena za ispunjavanje obveza iz radnog odnosa po ugovorima o radu.  

Obustavljaju se isplate udrugama i vijećima nacionalnih manjina kojima su odobrena financijska sredstva sukladno Programu javnih potreba u području društvenih djelatnosti, a koja su dodijeljena na temelju javnih natječaja i poziva, osim udrugama koje su na temelju propisa izrijekom navedena kao provoditelj određene aktivnosti, a to su Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, Vatrogasna zajednica Vukovar i Socijalna samoposluga Vukovar te isplate sredstava koja su odobrena za ispunjavanja obveza iz radnog odnosa po ugovorima o radu.

POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA 

Kako bi se pomoglo najugroženijim skupinama građana za kupovinu neophodnih potrepština interventno će se sufinancirati Socijalna samoposluga u iznosu 20.000  kuna. 

Jedna od mjera odnosi se i na mlade obitelji. Usluge Dječjih vrtića Vukovar 1 i 2 za mjesec ožujak roditelji će plaćati 50 % mjesečnog iznosa, a za ostale mjesece u kojima djeca neće pohađati vrtić, roditelji će biti oslobođeni plaćanja vrtića.

Vijećnici su odlučili i kako se obustavljaju i sve planirane kulturne, turističke i sportske manifestacije do ukidanja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

POMJEREN ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE

Prijava za stambeno zbrinjavanje kadrova za 2020. godinu, po novoj odluci moći će se podnijeti do 30. travnja ove godine, kako bi se građanima omogućilo podnošenje prijave, odnosno prikupljanje dokumentacije koju prijava mora sadržavati.

Uvažavajući protuepidemijske mjere Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, radi što manje potrebe građana za izlaskom iz kuće ili stana i što manjeg kontakta odgodit će poduzimanja mjera prisilne naplate dužnicima Grada Vukovara po svim osnovama.

Privatni iznajmljivači koji su pogođeni izvanrednom situacijom pandemije COVID – 19 oslobodit će se plaćanja obveza paušalnog poreza djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu za 2020. godinu u Vukovaru.

Do donošenja odluke o opozivu Odluke o nastupanju posebnih okolnosti, od obveze plaćanja komunalne naknade oslobađaju se obveznici koji obavljaju one djelatnosti čiji se rad obustavlja.

Kako bi se pomoglo gospodarstvenicima koji su direktno pogođeni novonastalim okolnostima svi gospodarstvenici koji imaju sklopljene ugovore o zakupu javnih površina, a čija je djelatnost zabranjena ili će biti zabranjena u uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, oslobađaju se plaćanja zakupa javne površine dok traje zabrana obavljanja tih djelatnosti.

Elektronička sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara okončana je podnošenjem izvješća o radu gradonačelnika Ivana Penave u zadnjih šest mjeseci.

Pročitano 343 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija