NAJNOVIJE
U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan Dan otvorenih vrata posebnih odjela

U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan je Dan otvorenih vrata posebnih odjela.

Učenici i djelatnici škole priredili su prigodnu priredbu na kojoj su pokazali što su u prethodnom razdoblju učili i naučili. Pripremili su razne recitacije, nastupe u kostimima, prigodne pjesme i slično.

Ispred Grada Vinkovaca obilježavanju je nazočio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić koji je naglasio kako je ova škola jedna od primjera stručnog, kvalitetnog i predanog rada.
- Ovo je prilika da se uvjerimo u vještine učenika, ali i da vidimo što su nam pripremili i što su sve uvježbavali za veliki nastup koji su dugo iščekivali i vjerujem kako će biti odlični – rekao je uoči početka priredbe Romić.

Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Vinkovci Daria Draguna posebne odjele ove škole trenutno pohađa 61 učenik, ukupno imaju 13 razrednih odjela, 8 skupina, 5 kombiniranih razrednih odjela i 1 produženi stručni postupak, a imaju i 8 učenika na nastavi u kući koji se školuju u dva programa. 
- U školu dolaze i učenici s bivšeg područja općine Vinkovci, od Vinkovaca prema Županji - rekao je Dragun te pojasnio kako su u prostore posebnih odjela škole, u zadnjih nekoliko godina, uložena značajna sredstva, što im je olakšalo rad.
- Zajedno s Gradom i Županijom prije dvije godine završili smo uređenje tri učionice, male dvorane i radionice, ugradili lift, tako da trenutno imamo otprilike 80% potrebitih kapaciteta za odrađivanje nastave – naglasio je Dragun.

 

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 15:00)
Jučer prijavljene tri provale

Jučer, 24. travnja, policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske prijavljene su tri provale, priopćeno je iz policije.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 14:36)
U Osijeku otvoren Eco City Waste Fest, prvi festival otpada u Hrvatskoj

Prvi festival otpada u Hrvatskoj, Eco City Waste Fest, otvorio je svoja vrata za građane u četvrtak u osječkom Gospodarskom centru. Festival se održava 25. i 26. travnja, a posjetitelje uz zabavan sadržaj očekuje i mnoštvo interaktivnog i edukativnog sadržaja za sve uzraste.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:53)
Toni Milun sutra će u Vukovaru održati predavanje za mlade na temu financijske pismenosti

U oranizaciji Grada Vukovara, sutra u Hrvatskom domu Vukovar gostuje nagrađivani profesor matematike i financijski vloger Toni Milun koji će održati predavanje i radionicu na temu financijske pismenosti za mlade, a u okviru projekta „Obogti se znanjem”.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:03)
U Vukovaru odigrana "Tri praščića" beogradskog kazališta "Veliki mali princ"

U organizaciji Odbora za kulturu i sport Zajedničkog vijeća općina Vukovar, u Srpskom domu u Vukovaru odigrana je predstava „Tri praščića” u izvođenju kazališta „Veliki mali princ” iz Beograda.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:59)
Vježbali u središtu Vukovara

U organizaciji Udruge za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, a u suradnji s udrugom Djeca za bolji svijet i pod pokroviteljstvom Grada Vukovara jučer je u našem gradu održan sat vježbanja, povodom Svjetskoga dana činjenja dobrih djela. U pješačkoj zoni u središtu Vukovara vježbale su članice ove udruge iz skupine 55 +, djeca vukovarskih dječjih vrtića, ali i zainteresirani građani.

- Cilj je ovoga događaja promicanje zdravlja i organizirali smo ga u okviru našega projekta „Vježbanjem s osmjehom do zdravlja”, a fotografije s ovog događaja odaslane su u 110 zemalja svijeta jer je naša suradnička udruga Djeca za bolji svijet dio svjetske organizacije inicijatora i pokretača Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Good Deeds Day kojim povdom smo se i okupili u ovoj aktivnosti – pojasnila je Sanja Manojlović, predsjednica udruge „Fit Infinity Fitness”.

U ime Grada Vukovara satu vježbanja nazočio je pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je istaknuo podršku gradske uprave ovakvim događajima, posebice jer ovaj promiče s jedne strane zdravlje, a s druge činjenje dobrih djela.

- Uvijek ukazujemo na važnost vježbanja i bavljenja sportom, međutim rekreacija poput ove je također sastavni dio zdravoga života među svim generacijama. Stoga i podržavamo događaje i udruge kojima je cilj promicanje zdravlja, kako u rekreativnom tako i u sportskom smislu. Također, danas smo dio i obilježavanja Svjetskoga dana činjenja dobrih djela što nam je posebice drago – istaknuo je Dimić.

Diljem svijeta ovaj se dan obilježava 14.travnja ili bilo koji drugi dan tijekom tog mjeseca.

Sat vjezbanja 2 FIF 2024

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:39)
Sindikat umirovljenika Hrvatske prikupio 33 540 potpisa za peticiju „Veće mirovine odmah!

Peticiju „Veće mirovine odmah!“ Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pokrenuo je 28. veljače, a u mjesec i pol dana prikupljeno je 33 540 potpisa. Predsjednica ovoga sindikata Jasna A.Petrović u priopćenju tim povodom ističe da je riječ o zavidnoj brojci posebice jer su se potpisi prikupljali u predizborno vrijeme kada je pažnja cjelokupne javnosti bila usmjerena na političke stranke.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:44)

U Hrvatskoj 382 osobe zaražene koronavirusom, izliječeno njih 16

Broj novoboljelih je 21 slučaj, ukupan broj je 382, što znači da je današnje povećanje broja oboljelih za 67 Broj novoboljelih je 21 slučaj, ukupan broj je 382, što znači da je današnje povećanje broja oboljelih za 67 Foto: Zagorje International

U Hrvatskoj su u utorak registrirane ukupno 382 osobe zaražene koronavirusom, počela se provoditi mjera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, a Vlada je izvijestila o mjerama za spas gospodarstva.

"Od jutros od 9 sati broj novoboljelih iznosi 21 slučaj, ukupan broj je 382, što znači da je današnje povećanje broja oboljelih za 67", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je kako je to povećanje i dalje u očekivanim okvirima i predviđanjima za naredne dane.

"Broj testiranih je 3159, međutim veseli me da je broj ozdravljenih osoba 16, dakle otpušteno je 14 bolesnika iz Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' te po jedan bolesnik iz Rijeke i Varaždina", kazao je Beroš.

Najviše je zaraženih u Gradu Zagrebu gdje je evidentirano 177 osobe pozitivne na koronavirus.

Prosjek dobi bolesnika je 49,05 godina, 56 posto su muškarci, a 44 posto žene. U dobi od 60 do 70 godina je 12,7 posto bolesnika, a onih od 70 do 80 godina je 6,1 posto, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od utorka je na snazi odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, osim u posebnim okolnostima. Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe. Osobama bez valjane propusnice izdat će se upozorenje, a u slučaju kršenja mjera izolacije bit će obaviješten Državni inspektorat.

Božinović: Nije vrijeme za snježne radosti

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović zamolio je poslodavce da organiziraju posao s minimalnim brojem ljudi, a trgovce da prestanu s reklamiranjem akcija koje nemaju veze s osnovnim potrebama. "Ovo nije vrijeme kada se treba reklamirati prodaja jeftinijih televizora", istaknuo je.

Božinović je upozorio i roditelje da ne puštaju djecu na ulicu kako bi uživali u zimskim radostima, jer će ih policija vratiti kući. ''Nije vrijeme za snježne radosti”.

Vlada je izvijestila o 63 mjere koje je Vlada prošli tjedan donijela za ublažavanje posljedica koronavirusa, istaknuvši kako je njih 90 posto već u primjeni.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić poručio je da je Vladin set gospodarskih mjera prvi i incijalan, da se paralelno radi i na drugim mjerama, te da će država pokazati maksimalnu fleksibilnost prema poreznim obveznicima.

Plenković: Kriza će potrajati i dulje od nekoliko mjeseci

Premijer Andrej Plenković kazao je kako će kriza, po svim procjenama, biti teža od globalne financijsko-ekonomske krize koja je počela 2008. godine te kako će vjerojatno potrajati i dulje od nekoliko mjeseci.

Razmjeri pandemije imat će nesagledive ekonomske posljedice za globalno gospodarstvo, a nitko ne može predvidjeti koliko će trajati, naglasio je Plenković.

Apelirao je također na trgovce da ne dižu cijene proizvoda, odnosno ne koriste krizu izazvanu epidemijom koronavirusa i potres u Zagrebu za profitiranje, poručivši da im to neće proći.

''Mogu samo podijeliti razočaranje što postoje oni među nama koji koriste situaciju kako bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dječjim pelenama, dezinfekcijskim sredstvima, tjestenini i svemu onome što nam je u ovom trenutku potrebno. Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize'', kazao je ministar Božinović.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je kako će Sabor, koji u srijedu nastavlja zasjedati u staroj Ininoj zgradi jer je njegova oštećena u potresu, "odigrati svoju rolu" i pomoći Vladi u donošenju svih važnih zakona.

Capak: Zdravi ne moraju nositi maske

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak poručio je da zdrave osobe ne moraju nositi jednoslojne platnene zaštitne maske prilikom ulaska u trgovine i druge javne prostore, jer te maske ne štite od koronavirusa. U zaštiti od širenja koronavirusa djelotvorne su samo posebne maske s filterima a njih u Hrvatskoj koristi zdravstveno osoblje.

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da Vlada intenzivno radi na rješavanju nestašice zaštitne opreme, te da tijekom dana "veliki avion" s takvom robom stiže u Hrvatsku iz Kine.

Vlada je na telefonskoj sjednici otvorila račune kako bi se putem državnog proračuna donirali novci za pomoć pogođenima potresom u Zagrebu i zaraženima koronavirusom, u akcijama "Zajedno za Zagreb" i "Hrvatska protiv koronavirusa". (Hina)

Pročitano 1021 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija