NAJNOVIJE
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)
Svjetlana Dželalija ostaje na čelu Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH"

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH" održanoj u Vukovaru 2. lipnja za predsjednicu Udruge ponovno je izabrana Svjetlana Dželalija.

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:03)

Penava: Želim brzi oporavak prvome oboljelome sugrađaninu

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je prvi slučaj zaraze koronavirsum u našem gradu te pojasnio kako je riječ i mlađoj osobi koja se prije više od tjedan dana vratila iz inozemstva, uredno prijavila i bila u samoizolaciji sve vrijeme.

- Bilo je očekivano da će se prije ili kasnije pojaviti koronavirus i u našem gradu, ali osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom vrlo se disciplinirano i odgovorno ponašala nakon povratka iz inozemstva, sukladno uputama Nacionalnoga stožera civilne zaštite  i mjerodavnih ustanova. Ohrabruje i činjenica da oboljeli ima blage simptome, tako da vjerujem kako nekih većih komplikacija kod te osobe ne bi trebalo biti -rekao je Penava i zaželio oboljelome što brži i lakši oporavak. On je zahvalio sugrađanima na odgovornome ponašanju  do sada, te istaknuo kako ćemo jedino na taj način zaštiti i sebe i druge. 

-Ponosan sam kako su Vukovarci odreagirali na pojavu korona virusa. Treba biti odgovoran i izbjegavati bilo kakvu vrstu panike-rekao je gradonačelnik.

Penava je naglasio kako smo kao grad uvijek bili otvoreni i takvi trebamo ostati te kako ne trebamo osuđivati naše sugrađane koji se vraćaju iz drugih dijelova RH i praviti razliku jer  niti virus ne pravi razliku između osoba.

-Ključno je  u ovoj situaciji zadržati dozu smirenosti, humanosti i ljudskosti i biti svjestan jer je to sada jedini ispravan put  kojim ćemo doći do situacije  minimaliziranja  rizika od prijenosa zaraze. – rekao je Penava.  Dodao je i kako se sukladno i mišljenju Nacionalnoga stožera civilne zaštite i ministra zdravstva, može boraviti na otvorenome, ukoliko  to okolnosti dopuštaju, uz veliku dozu odgovornosti, socijalnu distancu  i bez okupljanja, jer Vukovar ima dovoljno lokacija gdje se to može učiniti i prošetati na zraku.

Potrebna posebna skrb svih nas prema starijim sugrađanima 

Gradonačelnik Vukovara posebno je naglasio potrebu skrbi sugrađana za starije osobe u gradu o kojima treba u ovoj situaciji posebno skrbiti te pozvao sugrađane da se nastave i dalje odgovorno ponašati.

-U Gradu Vukovaru imamo dostatne resurse  izaći na kraj s ovom krizom, a siguran sam i da uz ovakav pristup i odgovornost građana da ćemo se brzo vratiti na normalan način življenja na koji smo naviknuli.- poručio je Penava.  

Pročitano 225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija