NAJNOVIJE
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)
Svjetlana Dželalija ostaje na čelu Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH"

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH" održanoj u Vukovaru 2. lipnja za predsjednicu Udruge ponovno je izabrana Svjetlana Dželalija.

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:03)

Gradonačelnik Penava susreo se s volonterima vukovarskoga Crvenog križa

Gradonačelnik Penava susreo se s volonterima vukovarskoga Crvenog križa Facebook

Ovih dana vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posjetio je Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar gdje se  susreo s volonterima ove ustanove koji u aktualnoj situaciji pomažu starijim sugrađanima u opskrbi namirnicama i lijekovima.

-Oduševljen  sam našim mladim ljudima koji su se stavili na raspolaganje Gradskom društvu Crvenoga križa Vukovar gdje  bez ikakve naknade služe starijim sugrađanima stavljajući na  raspolaganje ne samo  svoje vrijeme, čak i svoja vozila i riskirajući pri tome svoje zdravlje, kako bi pomogli sugrađanima treće životne dobi koji žive sami. Trenutno ih je 60-tak ali broj raste-rekao  jer Penava.

Naglasio je kako se svi  stariji sugrađani koji su sami i potrebna im je pomoć pri nabavci lijekova i namirnica mogu javiti pozivom  na broj mobitela Gradskog društva crvenoga križa Vukovar  099 833 4019,  nakon čega će im biti poslana osoba, volonter kojemu će oni dati popis potreba i novac, a volonteri Gradskog društva Crvenoga križa Vukovar će im onda pribaviti i donijeti potrebne namirnice.

Penava je upozorio i na pojavu nekih osoba u gradu koji su se  lažno predstavljali kao volonteri vukovarskog Crvenoga križa  naplaćujući usluge starijim sugrađanima, ali su takve osobe, zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika Policijske postaje Vukovar, onemogućeni u tome. Stoga je upozorio građane da ne nasjedaju na takve ponude jer  volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vukovar  imaju prepoznatljive oznake tj. crvene prsluke i njihove su usluge besplatne, pojasnio je Penava pohvalivši ovaj humanitarni projekt vukovarskog Crvenoga križa, kojim se od zaraze koronavirusom štite sugrađani treće životne dobi.  

Pročitano 116 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija