NAJNOVIJE
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)
Svjetlana Dželalija ostaje na čelu Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH"

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH" održanoj u Vukovaru 2. lipnja za predsjednicu Udruge ponovno je izabrana Svjetlana Dželalija.

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:03)

Nema novooboljelih niti na području OBŽ

Nema novooboljelih niti na području OBŽ Foto: Arhiva

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna novopozitivna osoba od 82 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. I dalje je broj zaraženim koronavirusom od početka pandemije do danas – 121, doznajemo od Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Sveukupno je, od 121 oboljele osobe od koronavirusa do sada, izliječena 81 osoba s područja županije, a tijekom posljednja 24 sata njih 4. Do sada je osam osoba preminulo, a tijekom posljednja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 9, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se od jučer nalaze 123 osobe, što je za 10 više. Riječ je o 8 osoba koje su kontakti oboljelih, a ostale osobe su stavljene u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došle iz inozemstva. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je dvije dojave građana o kršenju samoizolacije i obje su se pokazale točnima i to na području Tenje i Dalja, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 6.438 pregleda, a dvije osobe nisu imale valjane propusnice.

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dogovorena je, prema nalogu Nacionalnog stožera, demobilizacija dvorane Gradski vrt koja je prije nešto više od mjesec dana pripremljena za mogući prihvat lakše oboljelih od koronavirusa.

Od 4. svibnja u okviru drugog kruga popuštanja mjera zdravstvena usluga u bolnicama, ali i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vraća se u redovni rad uz poštivanje mjera koje je propisala epidemiološka služba.

 - Započele su pripreme za otvaranje Zoološkog vrta u Osijeku. Pristigla je suglasnost Nacionalnog stožera kao i propisani epidemiološki uvjeti pa je idući korak na Stožeru Civilne zaštite Grada Osijeka. Jučer smo s osječkim Stožerom održali sastanak te razmatramo otvaranje kvartovskih tržnica te postavljanje adventskih kućica na javne gradske površine kako bi naši OPG-ovi mogli prodavati sezonsko voće – rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Pročitano 119 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija