Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik čestitao Dan grada Vukovara

Polaganje vijenca na Memorijalnome groblju Polaganje vijenca na Memorijalnome groblju Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava čestitao je svim Vukovarcima Dan grada i blagdan njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova koji se, zbog provođenja mjera zaštite od koronavirusa, obilježava na neuobičajen, ali primjeren način.

 - Svim Vukovarkama i Vukovarcima koji žive u našemu gradu, ali i onima diljem svijeta, želim čestitati Dan grada i blagdan njegovih zaštitnika svetih Filipa i Jakova. Danas obilježavamo 789. rođendan, odnosno godinu kako je Vukovar dobio povelju slobodnog kraljevskog grada kao drugi grad na području RH što ukazuje na dugu tradiciju na koju uistinu možemo biti ponosni – poručio je gradonačelnik Penava. Podsjetio je i na brojne projekte s kojima se Vukovar ponosi, poput dovršetka izgradnje Vukovarskog vodotornja, obnove Radničkog doma u Borovu naselju, otvaranja pogona tvrtke Enikon Aerospace, a kao najveći problem istaknuo je neriješena pitanja iz prošlosti i neprocesuiranje ratnih zločina.

Dan grada crkva

Čelnici grada, predsjednik Gradskoga vijeća i Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara te dožupan Damir Barna položili su vijenac i upalili svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a potom su nazočili i svetoj misi u župnoj crkvi svetih Filipa i Jakova. Vukovarce je jutros, povodom Dana grada, iznenadila skladba Johanna Straussa Na lijepom plavom Dunavu koja je putem mobilnog razglasa emitirana po svim vukovarskim četvrtima, a također će proslava Dana grada Vukovara i završit tim taktovima doslovno na lijepom plavom Dunavu jer će mobilni razglas ovoga puta ploviti Dunavom na izletničkom brodu WaterbusMagenta od 18:30 do 19:15 sati.


Dan grada misa


Tijekom cijeloga dana Dana grada slavi se i u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donosi u domove naših sugrađana i svih slušatelja.

Pročitano 723 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić