NAJNOVIJE
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)
Penava građanima: Izađite na birališta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava glasovao je na parlamentarnim izborima na biračkome mjestu u OŠ Antuna Bauera u Vukovaru.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:47)
Obilježena 13. godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru obilježena je 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja pukovnika Marka Babića.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:40)
U KBC-u Osijek jedna osoba na respiratoru

Na području Osječko-baranjske županije 230 osoba aktivno je na koronavirus. 

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:06)
U Vukovaru 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, 10 novozaraženih na području cijele županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 4 osobe iz Rokovaca i 3 osobe iz Vukovara).

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:13)
Hrvatska bira 10. saziv Sabora

Hrvatski građani danas izlaze na birališta. Oko 3,8 milijuna građana koji imaju pravo glasa imaju mogućnost izabrati 10. saziv Sabora. Ove godine u posve novim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, velikog broja građana u samoizolaciji, ali i sve većeg broja zaraženih.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 07:21)

Penava: " Za dobre stvari uvijek ću reći da su dobre i obrnuto"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Foto: HRV arhiva

Povodom Dana grada i njegovih zaštitnika svetih Filipa i Jakova gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio je na konferenciji za medije na brojne projekte kojima se Vukovar ponosi, poput skorog dovršetka izgradnje Vukovarskog vodotornja čije se otvorenje očekuje tijekom godine, obnove Radničkog doma u Borovu naselju i prenamjenu u prostor Veleučilišta Lavoslava Ružičke te izgradnje gradskog nogometnog stadiona.


-U zavisnosti od krize, koja je pred nama uzrokovana korona virusom, vidjet ćemo kreće li i izgradnja nove Ekonomske škole kao i realizacija projekta Čarobna šuma na prostoru Park šume Adica. Nadamo se kako će biti dovoljno ekonomske snage i sredstava da se započne i s realizacijom projekta izgradnje obilaznice jer je Vukovar jedini grad na državnoj cesti D2, od Varaždina do Iloka, koji nema obilaznicu, a koja nam je izuzetno važna. Isto tako očekujemo dalju realizaciju aktivnosti oko otvaranja pogona tvrtke Enikon Aerospace čemu se najviše veselim. Nadam se još većem broju takvih projekata - rekao je Penava.

Kao najveći problem istaknuo je neriješena pitanja iz prošlosti i neprocesuiranje ratnih zločina.
-Nažalost, u onome što nismo uspjeli ni sa četrnaestom Vladom RH je zatvoriti ratne priče, donijeti pravdu u mnogobrojna domaćinstva u Vukovaru i dobiti presude s imenima i prezimenima krivaca zbog kojih je Vukovar sravnjen sa zemljom. Neko će reći da pričamo o prošlosti, ali mi zapravo pričamo o svojoj budućnosti koje nema bez raščišćavanja prošlosti. Žao mi je ako to netko ne shvaća, ali to je ono na čemu moramo raditi. To je emotivno težak posao i u tome do sada nismo bili dovoljno dobri, ali sam siguran da ćemo pronaći snage i odgovoriti i na taj izazov – poručuje Penava.

Na novinarski upit kako je poznat i kao kritičar rada Vlade rekao je kako je ova Vlada RH pri kraju mandata kada se podvlači crta poslije svega učinjenoga.
- Brojke koje ćemo iduće godine ugledati prilikom popisa stanovništva neće biti lijepe. Možemo si tepati da smo super i krasni, ali one će biti poražavajuće. Volio bih da mi se pokaže jedan grad ili selo koje bilježi porast stanovništva. Ne radi se tu o Ivanu Penavi ili bilo kojem drugom političaru nego ljudima koje predstavljamo. Bliži se kraj mandata jedne Vlade, podvlače se crte i rezimiraju se rezultati. Za dobre stvari koje su učinjene uvijek ću reći da su dobre, ali ću biti i prvi koji će reći što nije dobro i što nas tišti. Prvi bih volio da mogu reći da smo riješili prošlost i donijeli mir u domove, ali nismo. Propustili smo to učiniti iz meni nerazumljivih i neshvatljivih razloga. Također, ne mogu okretati glavu godinu dana uoči popisa stanovništva, poglavito u jednom Vukovaru u kojem se zna što je donio prošli popis stanovništva, kakve probleme i gotovo desetljeće jedne šizofrene, fanatične atmosfere koja je skuhana zahvaljujući političkim receptima i političkoj kuhinji. Zato i iznosim probleme, a oni kojima to ne odgovara neka se ljute. Ja sam uvijek spreman izaći s argumentima - rekao je Penava te poručio, govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, kako bi na njima glasovao odmah za onoga tko bi donio povećanje broja stanovnika i učenika u školama u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Pročitano 185 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija