Ispiši ovu stranicu

Čelništvo HDZ-a u Vukovaru

Čelništvo HDZ-a u Vukovaru Foto: Sandra Grgić

Nakon što je dio članova HDZ-a donio odluku napustiti stranku, konferenciju za novinare u Vukovaru održalo je i čelništvo stranke. 

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u srijedu iz Vukovara kako HDZ nije, niti će ikada iznevjeriti Vukovar i Vukovarce te podsjetio kako je Vlada Andreja Plenkovića pružila ruku gradu Vukovaru. Naglasio je i kako ne stoji teza da je Penava bio prisiljen birati između temeljnih vrijednosti i stranačke poslušnosti te da se interesi građana ne smiju zlorabiti niti u Vukovaru, niti negdje drugdje  dodajući kako su u fokusu održane konferencije bila osobna očekivanja.
-Današnja odluka o napuštanju stranke nije od jučer. Ovaj je nastup pripreman dugo i čekao se povoljan trenutak, trenutak da se pokuša naštetiti stranci pred izbore. Ali, naglašavam da HDZ ima rezultate i da joj ovaj pokušaj neće naštetiti – poručio je ministar Medved naglasivši kako je HDZ stranka s više od 220.000 članova.
- Izlazak iz stranke dijela njenih članova ni na koji način neće naštetiti HDZ-u. Liste i program stranke bit će objavljeni za nekoliko dana, a on će biti odgovor na sve nove izazove – rekao je.

Novoimenovani povjerenik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara, Nikola Mažar  poručio je kako HDZ u Vukovaru ide dalje te zahvalio svim članovima HDZ-a iz Vukovara koji podupiru nastojanja stranke da od Vukovara načine mjesto dostojno života.
-  Imenovali smo 10 članova povjerenstva iz cijeloga grada Vukovara i vjerujem da ono što je pred nama je održati pobjedonosnu kampanju za parlamentarne izbore i napraviti jak i čvrst HDZ za budućnost grada Vukovara – poručio je Mažar.

Na novinarski upit što kao Vukovarac i hrvatski branitelj misli o činjenici da zločini nisu procesuirani, odnosno da nitko nije odgovarao što je Vukovar bio sravnjen sa zemljom, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas rekao je kako Vlada na tome radi i kako se nikada neće odustati od procesuiranja zločinaca i njihovih nalogodavaca, ali da to ne ide tek tako.

Na novinarski upit što je učinio ili inicirao da bi se mauzolej Vukašina Šoškočanina  u Borovu selu uklonio, ministar Medved odgovorio je kako je završen nacrt prijedloga o grobljima i kako će u prvih nekoliko mjeseci novog mandata taj zakon kao i zakon o spomen obilježjima biti upućen prema Hrvatskom saboru.

 

Pročitano 927 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić