NAJNOVIJE
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)
Svjetlana Dželalija ostaje na čelu Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH"

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH" održanoj u Vukovaru 2. lipnja za predsjednicu Udruge ponovno je izabrana Svjetlana Dželalija.

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:03)

U tijeku realizacija brojnih projekata u Općini Lovas

U tijeku realizacija brojnih projekata u Općini Lovas Foto: Arhiv HRV-a

U Opatovcu se trenutno izvode radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje te rekonstrukcije državne ceste DC2. Radovi su vrijedni ukupno 12.352.449,90 kn. Po riječima načelnice Općine Lovas Tanje Cirba, projekt zajednički financiraju Hrvatske vode (90%) i Općina Lovas (10%), uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Od načelnice Cirba doznali smo i o tijeku realizacije drugih projekata na području Općine Lovas.

- U Lovasu je trenutno u izgradnji zgrada Centra kompetencija, a koji se gradi u okviru projekta FED CCNET u programu prekogranične suradnje Interreg IPA_CBC Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Nositelj je Općina Lovas, a partneri u projektu Grad Ilok i Općina Bač u susjednoj Srbiji. Vrijedan je ukupno 721.658 eura, a u Centru kompetencija bavit će se funkcionalom hranom i drugim temama bitnim za poljoprivredne proizvođače – navodi Cirba.

PROJEKT ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

Također, u Općini Lovas je u provedbi i projekt Mladi u poljoprivredi, vrijedan ukupno 648.980,00kn. Financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.- U svrhu edukacije mladih poljoprivrednika postavljena su tri demonstracijska plastenika, jedan u Lovasu te u partnerskim općinama Tompojevci i Stari Jankovci. U procesu osposobljavanja polaznici odnosno sudionici projekta pohađaju praktični dio edukacije gdje se imaju priliku upoznati s procesom povrtlarske proizvodnje, od pripreme tla, sadnje, gnojidbe, zaštite, ubiranja plodova, njihovog pakiranja, prerade do prodaje. U tu svrhu ostvarena je kvalitetna suradnju s FAZOS-om – Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek – pojašnjava Cirba.

U tijeku su i završni radovi na uređenju župne dvorane, financirani kroz program Razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja, vrijedni ukupno 150 tisuća kn, koji zajednički financiraju ministarstvo, Općina Lovas i Vukovarsko-srijemska županija.

 NOVI ZAPOSLENICI

- Nadalje, u svrhu komunalnog uređenja mjesta Lovas i Opatovac, uposlena su u općinski komunalni pogon dodatna tri djelatnika, koji svakodnevno rade na uređenju naselja odnosno poslovima košnje, održavanja groblja, kanala, zelenih javnih površina i sl.- navodi Cirba.

 

Pročitano 91 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija