Ispiši ovu stranicu

Od jeseni u Osijeku Kineziološki fakultet

Osijek Osijek Foto: HRV arhiva

Senat osječkog Sveučilišta donio je odluku o osnivanju Kineziološkog fakulteta u Osijeku, čime bi dosadašnji Studij kineziologije, pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, postao samostalni fakultet, javlja Hina.

Novi osječki fakultet trebao bi početi s radom od 1. listopada, a sva logistika i infrastruktura su osigurani na lokaciji gdje se sada nalazi srednja Građevinska škola, rekao je rektor Vlado Guberac nakon sjednice Senata.
Nema nikakvog posebnog opterećenja za proračun, jer smo već imali taj prediplomski i diplomski studij, imamo svoj nastavni kadar i stručno-administrativno osoblje, pojasnio je Guberac.

U Senatu osječkog sveučilišta ističu da u ovoj akademskoj godini na prediplomskom sveučilišnom studiju Kineziologiju studira 169 studenata, a predviđa se da će, u idućih pet godina, na prediplomskom i diplomskom studiju biti ukupno 395 redovitih i izvanrednih studenata.
Glede novih studijskih programa Guberac je podsjetio kako su već stigle dopusnice za novi Studij medicine na njemačkom jeziku te diplomski Studij socijalnog rada.
Najavio je kako su u izradi elaborati za nove studije, u deficitarnim djelatnostima, poput Studija farmacije te Studija šumarstva, zaštite prirode i okoliša, za koje se očekuju dopusnice u dogledno vrijeme.

Pročitano 700 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić