NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 61 novozaražena osoba koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:06)
Osnovan Boćarski klub Šarengrad

Sportska zajednica Iloka i Vukovarsko – srijemske županije s početkom kolovoza bogatija je za još jedan kub.

Naime, u Šarengradu je osnovan boćarski klub “Šarengrad”. Kako u Šarengradu trenutno nema terena za boćanje plan čelnika kluba je do proljeća slijedeće godine izgraditi terene, a onda od 2021. godine krenuti s natjecanjem u nekoj od boćarskih liga.

S obzirom na broj kubova Boćarski klub Šarengrad u početku će se natjecati u 2. županijskoj boćarskoj ligi. Za predsjednika novoosnovanoga kluba izabran je Pero Ćorić dok su za dopredsjednike kluba izabrani Zdravko Paić i Ivan Opuhač. Tajnik Boćarskog kluba Šarengrad je Igor Jurgec.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 12:44)
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)

Uručene tabularne isprave srednjim školama u Vukovaru

Ministar državne imovine Mario Banožić zajedno sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, sastao se s ravnateljem Srednje strukovne škole Marko Babić, Vladimirom Matićem te mu uručio tabularnu ispravu kojom ova škola stječe vlasništvo nad nekretninom, odnosno školom.

-Uručivanjem ove isprave škola je postala vlasnik i na taj način mogu planirati svoju tehničku dokumentaciju, odnosno daljnja ulaganja-poručio je ministar Banožić.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Marko Babić iskazao je veliku zahvalnost i istaknuo koliko ova isprava znači za školu.

-Mi smo riješili gorući problem škole, kojeg imamo već 17 godina, odnosno otkad smo uselili u ovu školu. Stjecanjem vlasništva nad školom mi stječemo pravo prijavljivati se na natječaje financirane iz EU, što do sada nismo mogli. Kao ravnatelj ove škole posebno sam sretan što je jedan od najvećih problema s ovim današnjim posjetom ministra Banožića, riješen- naglasio je Matić.

Uručena tabularna isprava i Tehničkoj školi Nikola Tesla

Tehnička škola

Ministar državne imovine Mario Banožić uručio je i ravnatelju Tehničke škole Nikola Tesla, Đorđu Lukiću tabularnu ispravu kojom ta škola stječe vlasništvo nad tom nekretninom. Ovaj dokument će omogućiti i ovoj školi sudjelovanje na brojnim natječajima posebno onim EU, kojima će škola moći ostvariti sredstva za poboljšanje kvalitete nastave- naglasio je tom prigodom ravnatelj škole Đorđe Lukić. Ministar državne imovine Mario Banožić, izrazio je zadovoljstvo uručivanjem ove isprave naglasivši kako je pitanje ovoga resora u RH bilo potrebno riješiti davno prije.

-Ne samo ovoj školi nego i cijelom Borovu naselju učinjena je velika nepravda jer nisu mogli  postati vlasnici pa ni upravljati na način da bi mogli aplicirati na natječaje koji bi omogućili kvalitetna ulaganja, a samim tim i daljnji razvoj -rekao je Banožić.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar izrazio je zadovoljstvo uručivanjem ovoga dokumenta Tehničkoj školi Nikola Tesla te dodao kako će se putem Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje zalagati za lakše dobivanje kadrovskih stanova.

-Novim zakonom o stambenom zbrinjavanju tzv. kadrovske stanove omogućit ćemo ne samo za visokoobrazovane kadrove kako je bilo do sada, nego za sva deficitarna zanimanja i moći će ih se otkupiti već nakon pet godina korištenja. Na taj način će oni ostati u vlasništvu stanara i neće se morati vratiti državi nakon odlaska u mirovinu- naglasio je Mažar.

Nazočne  je pozdravio i župan Božo Galić, podsjetivši kako Vukovarsko-srijemska županija u okviru svojih mogućnosti pomaže srednje škole na području županije pa tako i u Vukovaru gdje su izdvojena sredstva za sanaciju škola oštećenih u tijekom velikog nevremena prošle godine.

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija