Ispiši ovu stranicu

Održana 4. manifestacija Znanost za mlade u Vukovaru

Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, a u organizaciji tvrtke Lotus media i akademika prof. dr. znanosti Ivana Đikića održana je četvrta po redu manifestacija Znanost za mlade u Vukovaru.

U sklopu manifestacije u Perivoju dvorca Eltz održana je i javna tribina na temu Izazovi civilizacije u vrijeme COVID-19 na kojoj su sudjelovali cijenjeni znanstvenici akademik prof.dr.sc. Ivan Đikić, prof.dr.sc. Ivica Puljak i izv.prof.dr.sc. Siniša Maslovara dr.med. te odlični učenici iz vukovarske i vinkovačke Gimnazije te učenici Tehničke škole u Vinkovcima.

U ime organizatora okupljene je pozdravila Mara Majstorović, direktorica tvrtke Lotus media d.o.o.  koja je izrazila zadovoljstvo činjenicom kako mladi cijene i s godinama sve više prate ovu manifestaciju. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Ivan Penava - Vjerujemo kako upravo znanje daje onu ključnu prednost u razumijevanju svijeta koji nas okružuje i kojega smo dužni poboljšavati svojim djelovanjem. Vrijednost ovoga projekta, koji s ponosom podupiremo, je upravo u tome što mladim ljudima omogućava neposredni susret sa znanošću i njezinim ponajboljim predstavnicima svjetskoga glasa – rekao je u svome obraćanju Penava.

Poznati svjetski znanstvenik, profesor Ivan Đikić tijekom svog sudjelovanja u ovogodišnjoj tribini istaknuo je kako znanost ima sve pod kontrolom kada je riječ o virusu koji trenutno vlada svijetom - Danas sam u Vukovaru s kolegom Ivicom Puljkom da zajednički poručimo mladima da se ne smiju bojati koronavirusa jer znanost ima odgovore na ovu pandemiju. Na temelju dosadašnjeg znanja i pravilnim ponašanjem ovaj virus se može kontrolirati i osigurati sigurno školovanje i aktivnosti u gospodarstvu. Posebno djeca trebaju taj osjećaj sigurnosti i druženja dok su u školama – rekao je Đikić osvrnuvši se i na to kako znanost treba staviti u centar interesa mladih - Poruka cijeloga projekta Znanost za mlade u Vukovaru je da je znanost izrazito uzbudljiva profesija, prepuna kreativnosti i otvorena za sve talente. Posebno za djecu Vukovara, znanost ujedinjuje mlade i kroz znanost mogu stvarati prijateljstva koja će trajati desetljećima – zaključio je.

Prema riječima organizatora, cilj manifestacije je približiti mladima znanost kao i znanstveni pristup životnim izazovima, ali i potaknuti ih na ostanak i povratak u Vukovar.

Pročitano 980 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI