NAJNOVIJE
Policijske aktivnosti u okviru Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako će 03. prosinca, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, provest pojačani nadzor u cestovnom prometu – na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

(Srijeda, 02 Prosinac 2020 10:35)
Na protuzakonit lov mamili divljač

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i 51-godišnjakom, koje se sumnjiči za kazneno djelo Protuzakoniti lov i ribolov - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Kako su izvijestili, obojica su koristila osobni automobil na području lovišta Cerića, čiji su inače članovi te su se koristili raznim nedopuštenim načinima i sredstvima (osvjetljivali polja i divljač) u namjeri da bi divljač lakše ustrijelili.

Kako ih je u krivolovu otkrio predsjednik lovnog društva odmah je pronašao i oduzeo tri ustrijeljena zeca, koje su prethodno skrili u grmlju.

Na mjestu je intervenirala i policija te oduzela dvije lovačke puške koje posjeduju na zakonit način, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje i protiv obojice će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom
državnom odvjetništvu.

(Srijeda, 02 Prosinac 2020 10:15)
22-godišnjak iz Vinkovaca znajući da je pozitivan na COVID-19 bio u druženju s poznanicom

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

(Srijeda, 02 Prosinac 2020 10:07)
U VSŽ 80 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 80 novih pozitivnih osoba na COVID-19 – izvijestio je Stožer civilne zaštite VSŽ.

(Srijeda, 02 Prosinac 2020 09:57)
Božinović o kaznama za kršenje mjera

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  komentirao je najavljene kazne za kršenje mjera nakon održanog online sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina, rekavši kako policija neće upadati u stanove i brojati ljude, ali će sankcionirati kršenja epidemioloških mjera.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 17:03)
Otvara se novih 55 radnih mjesta u Vukovaru

Otvaranjem novog pozivnog centra u Vukovaru CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider koji  posluje u sastavu Adris grupe, nastavlja sa širenjem poslovanja. S radom u Vukovaru već je krenulo 25 novozaposlenih djelatnika, a pokreće se i natječaj za otvaranje dodatnih 30 radnih mjesta, priopćeno je iz Korporativnih komunikacija.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 16:41)
U Gradskoj knjižnici Vukovar, predavanje na temu HIV i AIDS

Kako bi ljudima pomogli u prevenciji različitih bolesti, u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika, u  Gradskoj knjižnici Vukovar. mr. sc. Darko Mijatović će u 19 sati održati predavanje na temu „HIV i AIDS“.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 16:27)

Ministarstvo: Investitori žele graditi hotel visok 200 metara, to nije prihvatljivo

Hoće li ova zgrada biti srušena i na njenome mjestu izgrađen neboder visok 200 metara? Hoće li ova zgrada biti srušena i na njenome mjestu izgrađen neboder visok 200 metara? HRV

Ministarstvo kulture i medija odbacilo je tvrdnje Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista da ministarstvo opstruira inozemno ulaganje u vukovarski hotel Dunav.

Ministarstvo je navelo da je temeljem postojeće konzervatorske podloge jasno utvrđeno da je prihvatljiva obnova i izgradnja hotela koji osim konzervatorskih uvjeta može zadovoljiti sve zadane kriterije, uvjete i potrebe investitora.

Ministarstvo međutim napominje da je investitor proteklu godinu inzistirao isključivo na građevini tipa neboder koji je od definicije povećane katnosti te izmjene projekta na 125 metara ukupne visine postajao sve viši i viši da bi na kraju završio s predloženom ekstremnom visinom od 200 metara.

Ne uvažavajući postojeći Urbanistički plan inzistira se na prihvaćanju izmjena konzervatorske podloge radi izgradnje ekstremno visoke građevine u neposrednoj blizini najuže povijesne jezgre, rekli su u ministarstvu navodeći da se time Konzervatorski odjel u Vukovaru dovodi u poziciju odobravanja stručno neprihvatljivog zahvata zasnovanog na subjektivnoj zamisli, bez ikakve poveznice s cjelovitim i sustavnim stručnim planiranjem urbanog razvoja Vukovara.

 „Predlaganjem ovakvog projekta jasno je vidljivo da investitor ne želi uvažiti zakonsku prostorno-plansku regulativu, niti postojeći Urbanistički plan uređenja „Šire središte grada“ UPU-1 koji je izrađen u skladu s postojećom Konzervatorskom podlogom”, zaključuju u ministarstvu.

Pročitano 161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija