Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

OBŽ: pet novozaraženih, umrla covidom zaražena 79-godišnjakinja

Osječko-baranjski Stožer civilne zaštite je izvijestio da je od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrla 79-godišnjakinja iz Osijeka koja je imala više kroničnih bolesti.

U posljednja 24 sata testirano je ukupno 299 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno na virus. Novozaražene osobe imaju prebivalište u Osijeku i Donjem Miholjcu te na području općina Podgorač, Semeljci i Strizivojna.

Na liječenju u osječkom KBC-u nalazi se 17 zaraženih pacijenata.

U zadnja 24 sata epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 19 kontakata novozaraženih osoba, a pod tom mjerom na području županije trenutno je 356 osoba. 

S obzirom da se tijekom predstojećeg vikenda na području županije očekuje održavanje 17 najavljenih javnih okupljanja (u mnogim župama zakazane su krizmene svečanosti, a organizirano je i više svadbenih svečanosti), pozvali su građane, osobito organizatore okupljanja i pružatelje usluga, na striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

-Epidemiološka situacija na području županije je trenutno pod kontrolom, međutim koronavirus je i dalje prisutan, pa bez savjesnog i odgovornog ponašanja svih građana vrlo lako može doći do njegova širenja, a time i zdravstvenih i drugih posljedica – upozoravaju iz Stožera.

Pročitano 690 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI