Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava obišao novo igralište u Borovu naselju

Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku novog igrališta Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku novog igrališta Miroslav Čorak

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uz zamjenika Marjana Pavličeka, pročelnika upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, socijalnu politiku i civilno društvo Dražena Kobaševića te ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Vukvoar Ivana Szaboa obišao je novo igralište na trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju. Tom prilikom gradonačelnik je rekao kako je Draženov trgo dobio jedna sasvim novi izgled. 

– Svi ćemo se složiti kako je ovo jedna sasvim novi izgled trga Dražena Petrovića što nam je i bila namjera kada smo kretali u ovaj projekt uređenja. Nitko nije radosniji od nas u ovome trenutku i djece koja već koriste sadržaje novog igrališta i to je najvažniji znak kako je sam koncept ovoga igrališta pun pogodak, kaže Penava.

Igralište je sastavljeno od četiri različite cjeline koje su namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta, rekreativcima i građanima treće životne dobi, a osim samog igrališta projekt je uključivao i uređenje površine ispred sportske dvorane.

–Riječ je o nekoliko tisuća metara kvadratnih uređene površine i stoga je cijena samog projekta bila velika. Cijeli projekt iznosio je osam milijuna i sto tisuća kuna. Uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju zahvaljujući fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara koji je u najvećem djelu financirao projekt. Zahvaljujući Fondu, Gradu Vukovaru, odjelu za komunalne djelatnosti, odjelu za društvene djelatnosti i ustanovi za sportske objekte imamo pristup jednom modernom sadržaju u gradu Vukovaru koji se jako dobro uklapa i sa postojećim sportskim centrom, a time je ovaj dio grada postao doista reprezentativan, rekao je Penava.

Nove sadržaje na Trgu Dražena Petrovića komentirao je i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

- Sportski objekti bili su zaduženi za koncept samog igrališta, a htjeli smo igralište prilagoditi različitim životnim dobima i na igralištu svatko može pronaći neku tjelesnu aktivnost za sebe. Sprave su zaista moderne i uz plivalište, dvoranu i nogometni stadion mislimo da će ovo u budućnosti postati najfrekventinije mjesto u gradu, zaključio je Szabo.

Pročitano 961 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI