NAJNOVIJE
Dubravko Duić Dunja izložio crteže Vukovaraca

U Hrvatskome domu Vukovar otvorena je izložba crteža Meni dragi ljudi i predstavljena zbirka pjesama Ljubavne iz Lokvanjskog sokaka autora Dubravka Duića Dunje.

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 19:44)
Župan Galić u posjetu Vrbanji

Farmu koka nesilica u Soljanima posjetio je župan Božo Galić sa suradnicima, uz nazočnost direktora Agro-klastera d.o.o. Vinkovci Zdenka Podolara i načelnika Općine Vrbanja Velimira Redla.

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 17:29)
Prioritet projektima koji nose radna mjesta

 Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci, gdje je razgovarao s načelnikom Općine Jakšom Šestićem o projektima na području te općine.

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 17:27)
Koronavirus ušao u vinkovačke domove za stare i nemoćne osobe

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, Kata Krešić izvijestila je  kako je koronavirus  prisutan u dva vinkovačka doma za starije i nemoćne te je napomenula kako je u našoj županiji  jako puno osoba s nepoznatim izvorom zaraze zbog čega je teže kontrolirati bolest u općoj populaciji.

-U Domu za stare i nemoćne osobe Vinkovci za sada imamo 15 pozitivnih korisnika i 3 djelatnika, a u privatnom domu “Dobri dom” imamo za sada 8 pozitivnih korisnika. Virus je ušao i u najosjetljiviju populaciju, tamo gdje ga doista ne želimo. Dugotrajno visoki broj novooboljelih na našem području doveo je do toga da virus može ući i u takve sustave kao što su domovi za stare i kao što je sustav zdravstva. Dakle, zahvaćena je cjelokupna populacija“, napominje Krešić i dodaje kako su uzeti brisevi ostalih djelatnika i korisnika, a rezultati se još čekaju.

Krešić je ponovo apelirala na strogo pridržavanje epidemioloških mjera naglasivši kako na taj način možda ne možemo u potpunosti izbjeći virus ali ga možemo značajno ublažiti.

To znači držati distancu od dva metra i u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Jednako je važno prati ruke što je najbolja mjera, a ako nismo u mogućnosti onda dezinficirati, kao i ne dolaziti u bilo kakav bliski kontakt s osobama izvan članova obitelji. Molimo sve osobe da nepotrebno ne odlaze na mjesta okupljanja jer i na malim okupljanjima postoji rizik da se zarazimo“ podsjetila je  Kata Krešić.

Apelirala je na oboljele da prilikom dolaska pozitivnog nalaza odmah kontaktiraju svoga liječnika i dobro promisle o kontaktima 48 sati unazad od pojave simptoma te uputila poruku  da čuvamo sebe ali i druge

-To je nešto što ovoga trenutka pokazuje našu razinu humanosti, našu razinu čovjekoljublja, našu razinu predanosti jednih drugima i one prave istinske ljudske blizine koja je uvijek moguća bez obzira što nije moguća fizička blizina. Bez sudjelovanja svakog pojedinca nema tih mjera i pridržavanja preporučenih mjera, nema tih mjera u sustavu zdravstva koje ovo mogu zaustaviti.- naglasila je Krešić. U posljednja 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je  88 novooboljelih osoba.

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 15:48)
HZJZ objavio izmjene preporuka za testiranje na koronavirus i završetku samoizolacije

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je izmjene revidiranih preporuka o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i samoizolacije. 

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 11:30)
U Hrvatskoj čak 2.776 novozaraženih, 18 osoba umrlo

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2.776 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije, a 18 osoba je umrlo, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 10:15)
U VSŽ 88 novooboljelih i troje preminulih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 88 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (28 iz Vinkovaca, sedam iz Vukovara, po četiri  iz Bogdanovaca, Borova i Jarmine, po tri iz Županje i Nuštra po dvije iz Otoka, Ilače i Ivankova te po jedna iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Cerića, Cerne, Donjeg Novog Sela, Drenovaca, Gradišta, Lipovače, Markušice, Negoslavaca, Nijemaca, Novih Mikanovaca, Opatovca, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Soljana, Starih Jankovaca, Strošinaca, Šarengrada, Tordinaca, Tovarnika, Trpinje i Vođinaca. Pet osoba je s boravištem izvan županije i jedna iz druge županije s boravištem u našoj). Tri su osobe preminule.

(Četvrtak, 29 Listopad 2020 10:07)

PU VSŽ: vikend obilježile prometne nesreće, požari, provale

U vremenu od 1,30 do 5 sati 20. rujna u stanu 51-godišnjakinje u Vukovaru izbio je požar. U vrijeme požara u stanu se nalazio 21-godišnjak, no nije ozlijeđen, Izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Pripadnici JVP Vukovar su ugasili požar u 6,50 sati, te su policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid. Utvrdili su kako je uzrok požara nemar, jer je 21-godišnjak na ležaju u prostoriji dnevnog boravka ostavio cigaretu u pepeljari koja je zapalila tkaninu na ležaju te se požar proširio po prostoriji i zahvatio dijelove namještaja i kućanskih uređaja. Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu“, navodi policija.

Tijekom proteklog vikenda na području PU evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega 6 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Otok, Vukovar, Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac, cesta Vinkovci-Županja) te 5 prometnih nesreća u kojima je ukupno 8 osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba teže ozlijeđena.

Oko 18 sati, 19. rujna, na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, 54-godišnjak iz Ilače, koji je vozilom prolazio tom dionicom, zatekao je 57-godišnjeg pješaka s težim ozljedama, koje su utvrđene u OŽB Vinkovci. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti.

U Štitaru, 21-godišnji vozač je, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (0,83 g/kg), izgubio nadzor nad vozilom te su pri slijetanju vozač i četiri putnika u vozilu lakše ozlijeđeni.

U Vinkovcima je 11-godišnje dijete lakše ozlijeđno pri padu s bicikla, dok je 28-godišnjak izgubio nadzor nad mopedom i pri padu je lakše ozlijeđen.

U ranim jutarnjim satima 21. rujna na cesti Vinkovci-Županja, 27-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,15 g/kg), sletio je s ceste na poljoprivrednu površinu pri čemu je lakše ozlijeđen.

U izvješću PU navode i da su policijski službenici tijekom vikenda zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, koji su isključeni iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Dva vozača smještena su u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,58 g/kg utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 62 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Najavljuju kako će policijski službenici PU vukovarsko-srijemske će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Pročitano 142 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija