Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

PU VSŽ: vikend obilježile prometne nesreće, požari, provale

U vremenu od 1,30 do 5 sati 20. rujna u stanu 51-godišnjakinje u Vukovaru izbio je požar. U vrijeme požara u stanu se nalazio 21-godišnjak, no nije ozlijeđen, Izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Pripadnici JVP Vukovar su ugasili požar u 6,50 sati, te su policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid. Utvrdili su kako je uzrok požara nemar, jer je 21-godišnjak na ležaju u prostoriji dnevnog boravka ostavio cigaretu u pepeljari koja je zapalila tkaninu na ležaju te se požar proširio po prostoriji i zahvatio dijelove namještaja i kućanskih uređaja. Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu“, navodi policija.

Tijekom proteklog vikenda na području PU evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega 6 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Otok, Vukovar, Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac, cesta Vinkovci-Županja) te 5 prometnih nesreća u kojima je ukupno 8 osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba teže ozlijeđena.

Oko 18 sati, 19. rujna, na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, 54-godišnjak iz Ilače, koji je vozilom prolazio tom dionicom, zatekao je 57-godišnjeg pješaka s težim ozljedama, koje su utvrđene u OŽB Vinkovci. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti.

U Štitaru, 21-godišnji vozač je, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (0,83 g/kg), izgubio nadzor nad vozilom te su pri slijetanju vozač i četiri putnika u vozilu lakše ozlijeđeni.

U Vinkovcima je 11-godišnje dijete lakše ozlijeđno pri padu s bicikla, dok je 28-godišnjak izgubio nadzor nad mopedom i pri padu je lakše ozlijeđen.

U ranim jutarnjim satima 21. rujna na cesti Vinkovci-Županja, 27-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,15 g/kg), sletio je s ceste na poljoprivrednu površinu pri čemu je lakše ozlijeđen.

U izvješću PU navode i da su policijski službenici tijekom vikenda zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, koji su isključeni iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Dva vozača smještena su u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,58 g/kg utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 62 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Najavljuju kako će policijski službenici PU vukovarsko-srijemske će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Pročitano 720 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI