Ispiši ovu stranicu

Pronađeno više od pola kilograma droge

Pronađeno više od pola kilograma droge Foto: Arhiv HRV-a

Zbog sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela 24-godišnjak iz Zagreba predan pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske pronašli su više od pola kilograma droge. 

U petak, 25. rujna, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je 20. rujna oko 0:20 sati u Ulici slobode u Vukovaru počinio kazneno djelo "Teška tjelesna ozljeda" u pokušaju na štetu 36-godišnjaka i 31-godišnjaka, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske predan je 24-godišnjak iz Zagreba. Kriminalističko se istraživanje nastavlja.

Postupajući prema dojavi o glasnoj glazbi i buci, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su 25. rujna oko 2:30 sati u prostorijama udruge navijača u Županijskoj ulici u Vukovaru zatekli više muškaraca te otvorenu pvc vrećicu u kojoj se nalazilo 8,8 grama droge tipa marihuana. Policijski službenici su potom sve zatečene osobe doveli u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.

U jutarnjim satima 25. rujna obavljen je očevid u prostorijama udruge, gdje je pronađena sportska torba u kojoj se nalazio paket droge tipa marihuana težine oko 600 grama i tri tablete droge tipa ecstasy. Potom je, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 25-godišnjak iz Vukovara. Svim zatečenim osobama uručeni su prekršajni nalozi radi počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Đakova i 25-godišnjakom iz Vukovara utvrđena je sumnja da je 18-godišnjak počinio kaznena djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i "Omogućavanje trošenja droga", a 25-godišnjak kazneno djelo "Omogućavanje trošenja droga". Obojica osumnjičenih predani su 26. rujna, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko srijemske, dok je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesena kaznena prijava.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Županja-2, autocesta Zagreb-Lipovac, Vukovar, Otok, Strošinci, Privlaka), te dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene (Ivankovo, cesta Vukovar-Ilok).

Pročitano 164 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI