NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

Početkom travnja otvara se novo parkiralište u gradskoj četvrti Borovo naselje

Radovi završavaju početkom travnja Radovi završavaju početkom travnja Foto: Grad Vukovar

Početkom travnja gradska četvrt Borovo naselje postat će bogatija za novo parkiralište sa 66 parkirnih mjesta, od kojih je 8 rezervirano za osobe smanjene pokretljivosti i za osobe s invaliditetom.

PARKIRALIŠTE KAO UKRAS GRADA

- Planirana intervencija sastoji se od izgradnje parkirališta, prije svega za potrebe sportskih objekata Vukovar, s obzirom da se parkiralište nalazi u neposrednoj blizini sportske dvorane i gradskog plivališta, a projektom je predviđeno i uređenje zelene površine te zelenih otoka koji će se implementirati u parkiralište - ispričao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig. Vrijednost ugovorenih radova je 1.077.247,13 kuna s PDV-om, dok je rok završetka radova bio dva mjeseca od uvođenja izvođača u posao. Međutim, kako doznajemo, zbog loše epidemiološke situacije i problema oko otežane nabavke materija, rok završetka radova je pomjeren s prvotno planiranoga kraja veljače na početak travnja.

- Parkiralište će biti opremljeno s uličnom rasvjetom kao i vertikalnom te horizontalnom signalizacijom. Uz parkiralište obnavlja se i postojeća pješačka staza s novim asfaltom u dužini 140 i širini 2 metra. Planira se i sadnja niskog, srednjeg i visokog raslinja, uz maksimalno zadržavanje postojećeg hortikulturnog stanja - kaže Čulig, pojašnjavajući kako će ovo parkiralište uz svoju primarnu namjenu služiti i kao svojevrsni ukras ovoga dijela grada.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta, komentirajući kako se na najprimjereniji način rješava gorući problem manjka parkirališnih mjesta u neposrednoj blizini sportske dvorane, gradskog plivališta, teniskih terena i nogometnog stadiona u Borovu naselju.

- Riječ je o gradskim sadržajima koji zbog svoje frekventnosti i velikoga broja posjetitelja zahtijevaju veći broj parkirališnih mjesta - kaže Penava, dodajući kako mještani Borova naselja vrlo brzo mogu očekivati i početak radova na izgradnji nove šetnice uz obalu Dunava od Doma tehnike do Općine Borovo. Pojasnio je kako je riječ o hvalevrijednom projektu kojim će se dodatno uljepšati obala Dunava, a nova šetnica bit će obogaćena svim pratećim sadržajima po uzoru na postojeće šetnice u središtu grada uz obale rijeka Vuke i Dunava.   

Parkiraliste BN 1

BROJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI
Da je podizanje kvalitete života svih građana Vukovara u fokusu ove gradske vlasti svjedoči i čitavi niz infrastrukturnih projekata koji su u planu ili čija se realizacija očekuje u nadolazećem vremenu. Tako, pročelnik Čulig najavljuje za početak ožujka i izgradnju novoga parkirališta s hortikulturnim uređenjem na križanju ulica Bana Josipa Jelačića i Hrvatske nezavisnosti kako bi se povećali parkirališni kapaciteti u blizini spomen obilježja vukovarskog Vodotornja. Najavio je i izgradnju nove biciklističke staze od Vodotornja do Novoga groblja, zamjenu postojeće gradske rasvjete novom led rasvjetom na svim frekventnijim gradskim prometnicama, što bi trebalo rezultirati, kako navodi, ljepšim izgledom grada, ali i još važnije, uštedama u potrošnji električne energije i to do 50 posto.

- Uz navedeno parkiralište izgradit će se i stajalište za bicikliste koji su na proputovanju kroz naš grad, jer tom dionicom prolazi i Dunavska biciklistička ruta - pojasnio je Čulig, ističući kako ubrzo započinju i radovi na sanaciji odnosno izgradnji novog dvokrakog stubišta u Ulici Stjepana Radića koje vodi do crkve sv. Filipa i Jakova te do vukovarske Gimnazije. Zbog nepostojeće cestovne odvodnje, ubrzo započinju i radovi u Ulici Vladimira Nazora u prigradskom naselju Sotin, gdje mještani imaju velike poteškoće uslijed padalina, najavljuje resorni pročelnik.

- Završavaju se radovi i na Trgu drvena pijaca, koji će činiti cjelinu sa završetkom radova u Bogdanovačkoj ulici. Do kraja kolovoza planiramo početak radova u Preradovićevoj ulici čija se sanacija ne bi radila asfaltnim slojem, nego novim popločavanjem granitnim kockama - najavio je Čulig.

Parkiraliste BN 2

NOVO DJEČJE IGRALIŠTE NA MITNICI
 
Prema njegovim riječima i stanovnici gradske četvrti Mitnica imaju razloga za veselje, posebice oni najmlađi, budući je Grad Vukovar u fazi nabave igračaka za novo dječje igralište koje će se nalaziti u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica, a koje će, kako kaže, parirati dječjim igralištima koja se nalaze na Olajnici i Trgu Dražena Petrovića.

- Sve spomenuto neki su od glavnih infrastrukturnih projekata koji iziskuju velike napore u realizaciji, kao i značajna financijska sredstva, no procjena je kako je sve navedeno od značajne važnosti za sve sugrađane - kaže Čulig, jer konačni je cilj maksimalno ujednačen razvoj svih vukovarskih gradskih četvrti i njihovo dodatno uljepšavanje. 

Pročitano 897 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija