NAJNOVIJE
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)
U OBŽ jedna osoba preminula, a novopozitivne su 53 osobe

Od 363 obrađena uzorka, u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 53 je bilo pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba preminula, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:43)
U VSŽ jedna preminula i 64 novopozitivne osobe na Covid-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 64 su nove pozitivne osobe na Covid-19, od kojih su 54 pozitivne na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu (17 osoba iz Vinkovaca, 11 iz Županje, 9 iz Vukovara, 6 iz Slakovaca, 5 iz Vođinaca, 3 iz Nuštra, po 2 osobe iz Bošnjaka i Iloka te po 1 iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Komletinaca, Novih Jankovaca, Otoka, Prkovaca, Retkovaca i Šiškovaca). Preminula je jedna osoba.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:14)

Početkom travnja otvara se novo parkiralište u gradskoj četvrti Borovo naselje

Radovi završavaju početkom travnja Radovi završavaju početkom travnja Foto: Grad Vukovar

Početkom travnja gradska četvrt Borovo naselje postat će bogatija za novo parkiralište sa 66 parkirnih mjesta, od kojih je 8 rezervirano za osobe smanjene pokretljivosti i za osobe s invaliditetom.

PARKIRALIŠTE KAO UKRAS GRADA

- Planirana intervencija sastoji se od izgradnje parkirališta, prije svega za potrebe sportskih objekata Vukovar, s obzirom da se parkiralište nalazi u neposrednoj blizini sportske dvorane i gradskog plivališta, a projektom je predviđeno i uređenje zelene površine te zelenih otoka koji će se implementirati u parkiralište - ispričao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig. Vrijednost ugovorenih radova je 1.077.247,13 kuna s PDV-om, dok je rok završetka radova bio dva mjeseca od uvođenja izvođača u posao. Međutim, kako doznajemo, zbog loše epidemiološke situacije i problema oko otežane nabavke materija, rok završetka radova je pomjeren s prvotno planiranoga kraja veljače na početak travnja.

- Parkiralište će biti opremljeno s uličnom rasvjetom kao i vertikalnom te horizontalnom signalizacijom. Uz parkiralište obnavlja se i postojeća pješačka staza s novim asfaltom u dužini 140 i širini 2 metra. Planira se i sadnja niskog, srednjeg i visokog raslinja, uz maksimalno zadržavanje postojećeg hortikulturnog stanja - kaže Čulig, pojašnjavajući kako će ovo parkiralište uz svoju primarnu namjenu služiti i kao svojevrsni ukras ovoga dijela grada.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta, komentirajući kako se na najprimjereniji način rješava gorući problem manjka parkirališnih mjesta u neposrednoj blizini sportske dvorane, gradskog plivališta, teniskih terena i nogometnog stadiona u Borovu naselju.

- Riječ je o gradskim sadržajima koji zbog svoje frekventnosti i velikoga broja posjetitelja zahtijevaju veći broj parkirališnih mjesta - kaže Penava, dodajući kako mještani Borova naselja vrlo brzo mogu očekivati i početak radova na izgradnji nove šetnice uz obalu Dunava od Doma tehnike do Općine Borovo. Pojasnio je kako je riječ o hvalevrijednom projektu kojim će se dodatno uljepšati obala Dunava, a nova šetnica bit će obogaćena svim pratećim sadržajima po uzoru na postojeće šetnice u središtu grada uz obale rijeka Vuke i Dunava.   

Parkiraliste BN 1

BROJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI
Da je podizanje kvalitete života svih građana Vukovara u fokusu ove gradske vlasti svjedoči i čitavi niz infrastrukturnih projekata koji su u planu ili čija se realizacija očekuje u nadolazećem vremenu. Tako, pročelnik Čulig najavljuje za početak ožujka i izgradnju novoga parkirališta s hortikulturnim uređenjem na križanju ulica Bana Josipa Jelačića i Hrvatske nezavisnosti kako bi se povećali parkirališni kapaciteti u blizini spomen obilježja vukovarskog Vodotornja. Najavio je i izgradnju nove biciklističke staze od Vodotornja do Novoga groblja, zamjenu postojeće gradske rasvjete novom led rasvjetom na svim frekventnijim gradskim prometnicama, što bi trebalo rezultirati, kako navodi, ljepšim izgledom grada, ali i još važnije, uštedama u potrošnji električne energije i to do 50 posto.

- Uz navedeno parkiralište izgradit će se i stajalište za bicikliste koji su na proputovanju kroz naš grad, jer tom dionicom prolazi i Dunavska biciklistička ruta - pojasnio je Čulig, ističući kako ubrzo započinju i radovi na sanaciji odnosno izgradnji novog dvokrakog stubišta u Ulici Stjepana Radića koje vodi do crkve sv. Filipa i Jakova te do vukovarske Gimnazije. Zbog nepostojeće cestovne odvodnje, ubrzo započinju i radovi u Ulici Vladimira Nazora u prigradskom naselju Sotin, gdje mještani imaju velike poteškoće uslijed padalina, najavljuje resorni pročelnik.

- Završavaju se radovi i na Trgu drvena pijaca, koji će činiti cjelinu sa završetkom radova u Bogdanovačkoj ulici. Do kraja kolovoza planiramo početak radova u Preradovićevoj ulici čija se sanacija ne bi radila asfaltnim slojem, nego novim popločavanjem granitnim kockama - najavio je Čulig.

Parkiraliste BN 2

NOVO DJEČJE IGRALIŠTE NA MITNICI
 
Prema njegovim riječima i stanovnici gradske četvrti Mitnica imaju razloga za veselje, posebice oni najmlađi, budući je Grad Vukovar u fazi nabave igračaka za novo dječje igralište koje će se nalaziti u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica, a koje će, kako kaže, parirati dječjim igralištima koja se nalaze na Olajnici i Trgu Dražena Petrovića.

- Sve spomenuto neki su od glavnih infrastrukturnih projekata koji iziskuju velike napore u realizaciji, kao i značajna financijska sredstva, no procjena je kako je sve navedeno od značajne važnosti za sve sugrađane - kaže Čulig, jer konačni je cilj maksimalno ujednačen razvoj svih vukovarskih gradskih četvrti i njihovo dodatno uljepšavanje. 

Pročitano 191 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija