NAJNOVIJE
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)
U OBŽ jedna osoba preminula, a novopozitivne su 53 osobe

Od 363 obrađena uzorka, u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 53 je bilo pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba preminula, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:43)
U VSŽ jedna preminula i 64 novopozitivne osobe na Covid-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 64 su nove pozitivne osobe na Covid-19, od kojih su 54 pozitivne na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu (17 osoba iz Vinkovaca, 11 iz Županje, 9 iz Vukovara, 6 iz Slakovaca, 5 iz Vođinaca, 3 iz Nuštra, po 2 osobe iz Bošnjaka i Iloka te po 1 iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Komletinaca, Novih Jankovaca, Otoka, Prkovaca, Retkovaca i Šiškovaca). Preminula je jedna osoba.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:14)

Evidentirana četiri kršenja mjera ugostiteljskih objekata

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

30. ožujka te 1. i 2. travnja policijski su službenici zabilježili četiri slučaja kršenja u prekoračenju propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Prije ponoći 1. travnja, točnije u 23 sati i 35 minuta, unatoč dozvoljenom radnom vremenu objekta do 22 sata policijski skužbenici zatekli su na terasi ugostiteljskog objekta u Ivankovu više od 20 gosti, a što je protivno odredbi vezanoj za radno vrijeme ugostiteljskih objekata zbog čega je 24-godišnjem vlasniku ugostiteljskog obrta podnijet prekršajni optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Sljedećega dana, 2. travnja u 1 sat i 15 minuta u Vukovaru, u ulica Slobode, policijski su službenici u ugostiteljskom objektu zatekli nekoliko osoba na terasi, što je bilo protivno odredbi o vremenu trajanja ugostiteljskih objekata, a izvidima su utvrđena i kršenja o mjerama epidemioloških obveza. Odgovorni djelatnik ugostiteljske djelatnosti, 37-godišnjak iz Vukovara, prekršajno je prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, te je podneseno izvješće nadležnom inspektoratu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Također, 2. travnja oko 1 sat i 30 minuta  policijski su službenici u Drenovcimau ugostiteljskom objektu terase zatekli nekoliko osoba prilikom konzumacije proizvoda iz navedenog objekta, što je bilo protivno odlukama i odredbama Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti pa je vlasnik navedene ugostiteljske djelatnosti prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti.

Naposljetku je 2. travnja u Drenovcima u drugom ugostiteljskom objektu, 44-godišnji voditelj ugostiteljske djelatnosti zatekao nekoliko osoba unutar objekta. Policijska ophodnja uočila je kršenja nepridržavanja radnog vremena jer su osobe zatečene iza 22 sata te su uredujući policijski službenici utvrdili kako navedeni 44-godišnjak nije omogućio provođenje epidemioloških obveza. Žurno će biti proslijeđena obavijest nadležnom državnom inspektoratu.

Pročitano 90 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija